Quantcast

Kviečia susipažinti su Lietuvos gyvybės mokslų inovacijomis

  • Teksto dydis:

Gegužės 3 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje atidaromas Lietuvos gyvybės mokslų industrijos pasiekimų stendas. Siekdama visuomenę supažindinti su Lietuvos gyvybės mokslų sektoriaus potencialu , jį sukūrė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) .

„Lietuvą pasaulyje garsina įvairiausių sričių asmenybės – menininkai, sportininkai, keliautojai. Bet ar žinome, kokias aukštąsias technologijas pastaraisiais metais sukūrė vienos prioritetinių Lietuvos industrijų – gyvybės mokslų – atstovai? Mūsų tikslas – populiarinti Lietuvos gyvybės mokslų industrijoje (GMI) sukurtas inovacijas, kad kiekvienas moksleivis, tarnautojas, verslo atstovas ar senjoras apie jas sužinotų ir galėtų pagrįstai didžiuotis!“, – sako MITA iniciatyvos „Gyvybės mokslų industrijos plėtros skatinimas“ vadovas Tomas Vitkauskas.

Stende interaktyviai pristatomos 7 sveikatos technologijų ir biotechnologijų krypties inovacijos. Pavyzdžiui, pirmosios pasaulyje 3D mikroformavimo staklės, neįtikėtinu tikslumu galinčios apdirbti medžiagas. Arba DNR redagavimui skirtos genų žirklės, kuriomis perprogramuojant genetinį kodą galima ištaisyti ligas sukeliančias genų mutacijas. Už kai kuriuos sprendimus jau gauti tarptautiniai ir nacionaliniai apdovanojimai.

Susipažinę su Lietuvą reprezentuojančiais industrijos pasiekimais, lankytojai čia pat galės pasitikrinti savo žinias.

Anot T. Vitkausko, visos lietuviškos inovacijos nė iš tolo netelpa viename stende. Lietuvos gyvybės mokslų potencialą patvirtina ir tai, kad kol vyko techniniai darbai, mūsų mokslininkai sukūrė pirmąjį lietuvišką antikūnų prieš SARS-CoV-2 nustatymo rinkinį, unikalius lašinamus vaistus nuo aklumą sukeliančios ligos ir kitus sprendimus. „Mūsų mokslininkų idėjos ir darbo rezultatai keičia pasaulį. Jie verti būti pastebėti ir aptariami ne tik mokslo bendruomenėse – kuo daugiau žinių apie tai pasieks visuomenę, tuo greičiau jie tapti tikraisiais mūsų „influenceriais“.

Reaguodama į industrijos naujienas, netrukus MITA GMI srities inovatorius vėl kvies teikti savo inovacijas, kuriomis stendas bus atnaujintas dar šį rudenį.

Aplankyti Lietuvos gyvybės mokslų industrijos pasiekimų stendą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Gedimino pr. 51, Vilnius) lankytojai kviečiami iki birželio 3 d. Iki šių metų pabaigos jį planuojama eksponuoti ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje atvirose erdvėse, renginių ir parodų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kas iš to ? tuščia reklama . Sakyčiau reklamuotu nemokamus mokslus . O dabar kiek iš tėvų ir valstybės privagiama ?

Anonimas

Anonimas portretas
o ka tas angliskas zodis inovacion reiske? gal galit lietuviskai rasyt?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių