Quantcast

Kompensacija už dvoką – įstabus žiedas

Kauniečio Broniaus Dobrovolskio namuose reta gėlė amorfofalis apsigyveno prieš šešerius metus, kai buvo vos 3 cm skersmens gumbelis. Pirmais metais iš jo išaugo tik 30 cm aukščio stiebas, tačiau ilgainiui būsimoji gražuolė ėmė stiebtis.

„Pernai gėlės ūgis patrigubėjo, ji išaugino didžiulius lapus. Dabar gėlė – metro aukščio, o gumbas – 7 cm skersmens“, – didžiuodamasis pirmąkart pražydusia gražuole pasakojo kaunietis. Džiaugtis amorfofalio grožiu kauniečiams netrukdo nemalonus gaišenos kvapas, namuose pasklidęs vos gėlė pradėjo formuoti žiedą.

Kai rudenį gėlė nudžiūsta, žiemoti jos gumbas paliekamas rūsyje. „Kartais išimdavome gumbą iš vazono, o kartais – ne. Artėjant pavasariui, vasario pabaigoje, “bulvytė„ pradėdavo dygti, išleisdavo stiebą su trimis palmės tipo lapais“, – pasakojo įstabios išvaizdos gėlės, pasižyminčios ir nemaloniu žiedo kvapu, šeimininkas.

Beje, pasodinus „bulvytes“, jas reikia saugoti nuo kačių, kurias vilioja gumbų skonis. Gumbų skonis vertinamas ir Rytuose – tenykščiai gyventojai amorfofalio „bulvytes“ troškina, džiovina, kepa maistui.
Šios gėlės Bronius netręšia – augina miško žemėje, žiemą laisto  kartą per savaitę, o karštą vasarą – du kartus.


Šiame straipsnyje: gėlėžiedasretenybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
Nuotrauka visiškai ne tos gėlės... Jau nors iš Google nukopijuotų. Pas mane žydėjo du metus iš eilės, o dabar - pamiršo gal... :) Labai gražus žiedas, bet jau dvokas - neįmanoma būti tame kambaryje...

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Bulvyte ziema palikdavome rusyje, artejant pavasariui vasario gale pasodindavome................., o vasario viduryje prazydo ?????????????????

ei

ei portretas
tai ir idekit lavongele, internete kiek nori...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių