Quantcast

JK pasirašė sutartį dėl „Sanofi“ ir GSK kuriamos vakcinos nuo COVID-19

Farmacijos milžinės „Sanofi“ ir GSK trečiadienį pareiškė sutikusios tiekti Didžiajai Britanijai iki 60 mln. dozių potencialios vakcinos nuo COVID-19.

Sudaryto sandorio objektas – prancūzų bendrovės „Sanofi“ kartu su britų GSK kuriama potenciali vakcina, dėl kurios žadama sudaryti „galutinę sutartį“.

Pasauliui karštligiškai ieškant pandemiją galinčių sustabdyti skiepų, „Sanofi“ paskelbė apie „derybų komandoje su Europos Komisija, Prancūzija ir Italija bei kitomis vyriausybėmis tebevykstančias diskusijas apie [poreikį] užtikrinti visuotinę prieigą prie naujos vakcinos nuo koronaviruso.“

Abi bendrovės pareiškimu pasižadėjo „padaryti savo potencialią vakciną nuo COVID-19 prieinamą visam pasauliui“.

Kuriama vakcina „gali atlikti svarbų vaidmenį įveikiant COVID-19 pandemiją tiek JK, tiek visame pasaulyje“, pabrėžė GSK vakcinų skyriaus prezidentas Rogeris Connoras (Rodžeris Konoras).

„Sanofi“ prognozavo, kad reguliuotojai galėtų aprobuoti vakciną „iki 2021 metų pirmojo pusmečio“.

Pareiškime cituojamas JK verslo sekretorius Alokas Sharma (Alokas Šarma) džiaugėsi pasiekta pažanga, bet pažymėjo, kad „vis dėlto negalima paneigti fakto, jog nėra jokių garantijų“.

„Šiuo metu svarbu, kad užtikrintume išankstinę prieigą prie įvairių daug žadančių vakcinų kandidačių, tokių kaip [kuriamos] GSK ir „Sanofi“, siekdami padidinti savo galimybes rasti veikiančią, kad galėtume apsaugoti visuomenę ir išgelbėti gyvybių“, - aiškino jis.

Su biotechnologijų įmonėmis „BioNTech“, „Pfizer“ ir „Valneva“ susitarimus pasirašiusi Britanija jau pasirūpino, kad turės galimybę gauti 90 mln. dozių potencialios vakcinos nuo koronaviruso.

Sudaryti sandoriai apima 30 mln. amerikiečių farmacijos milžinės „Pfizer“ ir Vokietijos bendrovės „BioNTech“ kuriamų skiepų dozių, taip pat 60 mln. prancūzų įmonės „Valneva“ kuriamos vakcinos dozių.

Vyriausybė Londone taip pat ketina įsigyti 100 mln. dozių vakcinos, kurią šiuo metu kartu su bendrove „AstraZeneca“ išbando Oksfordo universitetas.

„Ši vakcinų rūšių įvairovė yra svarbi, nes dar nežinome, kurios, jei tokių bus, iš skirtingų vakcinų rūšių, pasirodys esančios pajėgios sukelti saugią apsauginę reakciją į COVID-19“, – pareiškė britų vyriausybės vakcinų darbo grupės pirmininkė Kate Bingham (Keit Bingham).

Nuo protrūkio pradžios JK tapo viena labiausiai pasaulyje paveiktų valstybių. Šalyje nuo koronaviruso mirė jau daugiau nei 45 750 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių