Quantcast

JAV startuoliai laboratorijose augina mėsą

  • Teksto dydis:

Ar teko ragauti mėgintuvėlyje auginto maisto? Vis daugiau startuolių JAV ima auginti mėsą laboratorijose. Taip siekia saugoti gamtą nuo išsekimo, o gyvūnus – nuo skerdimo.

Maisto revoliucija jau vyksta. Taip teigia Kalifornijos startuoliai. Vis daugiau įmonių neria į veiklą mėsą auginti mėgintuvėlyje. 

Pasak verslininkų, net mėsėdžius kartais persekioja kaltės jausmas, kad dėl kepsnio buvo paskerstas galvijas. Tad kas atsisakytų mėsos, kurios gamybai neteko nudobti nė vieno galvijo? Maistas auginamas iš jų ląstelių. 

Silicio slėnyje Kalifornijoje įsikūrę mokslininkai dar prieš kelerius metus atrado dirbtinius pakaitalus ir mėsai, ir žuviai. Jie viliasi, kad dirbtinis maistas padės išmaitinti alkstantį pasaulį, kurio apetitas nuolat auga. Padės ir apsaugoti gamtą: didėjant mėgintuvėlyje užaugintų produktų paklausai, vandenynuose plaukios daugiau žuvų, o miškuose nenyks žvėrių.

Tiesa, naujos kartos laboratorijų ūkininkus vis dar stabdo ir vartotojų, ir maisto kokybės reguliuotojų skepsis bei didžiulės išlaidos. 

Prognozuojama, kad iki 2040 m. iš ląstelių užauginta mėsa puikuosis jau kas trečioje lėkštėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos valstybė nesiruošia vystyti Lietuvos kaimą. Nes Lietuvos valstybė nesiruošia taikyti inovacijas Lietuvos žemės ūkyje: "Lietuvos valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti valstybės įmonė Turto bankas skelbia UAB „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ 100 proc. akcijų paketo pardavimą. Pradinė pardavimo kaina – 2,397 mln. eurų. Tikimasi, kad valstybei priklausanti įmonė sudomins investuotojus iš žemės ūkio sektoriaus. Kėdainių rajone įsikūrusi UAB „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ specializuojasi gyvulininkystės ir augalininkystės srityse, jos veikla paremta inovacijų ir mokslinių metodų diegimu žemės ūkyje." Kas paskutinis išvažiuosite iš Lietuvos, nepamirškite išjungti elektrą. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Katinas

Katinas  portretas
Ir kas trecias sirgs veziu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių