Quantcast

Japonijos startuolio istorinis bandymas nuleisti aparatą Mėnulyje nepavyko

Japonų startuolis „ispace“ trečiadienį pripažino, kad jo ambicingas bandymas tapti pirmąja privačia bendrove, nutupdžiusia ant Mėnulio paviršiaus nusileidimo aparatą, baigėsi nesėkme, tačiau pažadėjo tęsti naujas misijas.

Buvo planuota, kad nepilotuojamas modulis „Hakuto-R Mission 1“ ant Mėnulio paviršiaus nusileis naktį, tačiau nusileidimo metu nutrūko ryšys, o praėjus maždaug 25 minutėms nuo planuoto nusileidimo jis vis dar nebuvo atkurtas.

„Nustatyta, jog yra didelė tikimybė, kad mėnuleigis galiausiai sudužo leisdamasis ant Mėnulio paviršiaus“, – vėliau pareiškime teigė „ispace“.

Pasak bendrovės, jos inžinieriai siekia nustatyti, kodėl nusileidimas nepavyko.

„Nors šiuo metu nesitikime įvykdyti nusileidimo Mėnulyje, manome, kad... sukaupėme daug duomenų ir patirties“, – sakė „ispace“ generalinis direktorius ir įkūrėjas Takeshi Hakamada (Takešis Hakamada).

„Svarbu, kad šios žinios ir patirtis būtų panaudotos antrojoje misijoje ir vėliau“, – pridūrė jis.

T. Hakamada teigė, kad šiuo metu bendrovė rengia dar du bandymus nusileisti Mėnulio paviršiuje ir dabartinė nesėkmė to nepakeis.

Vis dėlto numanomas sudužimas yra nuvilianti misijos pabaiga.

Misija prasidėjo gruodį, raketos „SpaceX Falcon 9“ startu. Raketa gabeno kelių šalių krovinius, įskaitant Jungtinių Arabų Emyratų mėnuleigį.

Japonų kompanijos technologijų vadovas Ryo Ujiie (Rio Udžijė) kreipdamasis į žurnalistus susigraudino, bet apibūdino bandymą kaip „labai vertingą patirtį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko , ką padarysi,patobulins ir bus gerai.Neklysta tas kas nieko nedaro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių