Quantcast

Į TKS filmuotis skrisianti Rusijos aktorė: per vėlu bijoti

  • Teksto dydis:

Rusijos aktorė Julija Peresild ketvirtadienį pareiškė, kad jau „per vėlu“ bijoti skrydžio į kosmosą, Maskvai lenktyniaujant su Holivudu, kas pirmas sukurs kino filmą kosminėje orbitoje.

Kitą mėnesį Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) kartu su 38 metų režisieriumi Klimu Šipenka išsiųs 36 metų ekrano žvaigždę, taip stengdamasi aplenkti analogišką JAV projektą.

„Bijai vilko, neik į mišką. Per vėlu bijoti“, – sakė J. Peresild žurnalistams per spaudos konferenciją internete.

Apie 12 dienų misiją buvo paskelbta pernai rugsėjį, praėjus keturiems mėnesiams po to, kai buvo pristatytas panašus Holivudo projektas su aktoriumi Tomas Cruise'u.

Rusijos misija prasidės spalio 5 dieną.

K. Šipenka sakė, kad tai bus „dramatiškas filmas“ apie gydytoją, kuris vyksta į TKS gelbėti kosmonauto gyvybės.

Filme taip pat pasirodys misijos vadas Antonas Škaplerovas ir šiuo metu stotyje esantys kosmonautai Olegas Novickis bei Piotras Dubrovas, pridūrė jis.

J. Peresild sakė, kad, dalyvaujant intensyviose įgulos pratybose, jai ypač patiko patirti nesvarumo būseną.

„Mums tai buvo labai puiku. Tikrai labai patiko. Tik gaila, kad išbandyti nulinę gravitaciją teko tik kartą“, – sakė ji.

J. Peresild sakė, kad jai buvo sunku pasiruošti makiažo rinkinį kelionei, nes kosminiame laive neleidžiama naudoti stiklo, o tik tam tikros rūšies plastmasę.

„Pardavėja nesuprato, ko aš ieškau. Tai paaiškinau: „Noriu susikomplektuoti  kosmetikos krepšelį į kosmosą.“

K. Šipenka sakė, kad nekantriai laukia, kada galės paragauti TKS maisto, į kurio valgiaraštį įtraukti Kaukazo regiono patiekalai ir tradicinė burokėlių sriuba.

Filmo projektas vykdomas nepaisant to, kad TKS Rusijos segmente šį mėnesį įvyko keletas incidentų, įskaitant dūmus ir degėsių kvapus, kurie sukėlė susirūpinimą dėl saugumo sąlygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas   portretas
Dar vienų kvailų varžybų pasekmė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių