Quantcast

Kaip neprarasti svarbios informacijos, kai keičiame išmanųjį telefoną?

  • Teksto dydis:

Naujo išmaniojo telefono įsigijimas sukelia džiaugsmą kiekvienam. Tačiau šią emociją netrukus keičia nerimas prisiminus, kad reikės kažkokiu būdu išsaugoti senajame įrenginyje esančius duomenis. Bet nusiminti neverta, nes yra paprastų problemos sprendimo būdų, gelbėjančių tokioje situacijoje. Technologijų ekspertai pateikia keturis būdus, padėsiančius neprarasti svarbios informacijos keičiant turimą išmanųjį telefoną nauju.

Duomenų praradimo baimė nėra mitas. Atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad įsigiję naują telefoną, žmonės iš tikrųjų bijo prarasti senajame esančią informaciją. 42 proc. apklaustųjų labiausiai nenorėtų prarasti asmeninės informacijos, 33 proc. – banko duomenų, 29 proc. – kontaktų, o 23 proc. – žinučių.

Laimei, įmanoma neprarasti duomenų ir juos persikelti iš vieno įrenginio į kitą. Ekspertai teigia, kad pagalbos galima kreiptis į specialistus, dirbančius salone, kuriame perkate naują telefoną. Tačiau tai padaryti pakankamai lengvai galima ir namuose.

Svarbu prisiminti, kad prieš bandant bet kokiu būdu persikelti informaciją, būtina pasidaryti senojo telefono atsarginę duomenų kopiją, kad, jei perkėlimo metu įvyktų klaida, būtų galima viską atkurti.

1. Kontaktai – SIM kortelėje

Toks teiginys atrodo savaime suprantamas. Tačiau apie jį žmonės pagalvoja tik tada, kai naujajame telefone neberanda savo kontaktų. Įsirašant naujus telefono numerius, išmanieji telefonai suteikia galimybę tą informaciją išsaugoti arba SIM kortelėje arba pačiame įrenginyje. Jei kontaktai išsaugomi įrenginyje, jį pakeitus, kontaktų SIM kortelėje nebelieka. Kitu atveju, su SIM kortele visi kontaktai „pernešami“ į naują išmanųjį telefoną.

Jei apie tą parinktį nebuvo pagalvota anksčiau, galima bet kada perkelti kontaktus į SIM kortelę. Adresų knygelėje reikia pasirinkti jos nustatymus ir paspausti ant meniu punkto „Perkelti kontaktus“. Tada naudotojas turi galimybę pasirinkti, kur juos nori perkelti. 

2. Nuotraukos – į albumus

Dažnai telefone žmonės yra prikaupę daug kadrų, kurių nemaža dalis – nepavykę, nufotografuoti netyčia ar dėl kitų priežasčių yra netinkami. Padarius rimtą nuotraukų atranką, tikrai vertingų, kurias norėtųsi išsaugoti, nuotraukų kiekis tikrai sumažės. Todėl jas patariama perkelti į kompiuterį, įkelti į naudojamą duomenų saugyklą ar į socialinius tinklus ir jų perkėlimu rūpintis nebereikės.

Jei vis tik nuotraukų atranką daryti atsisakoma, specialistai siūlo visas nuotraukas kelių mygtukų paspaudimu išsaugoti „debesyje“, iš kurio vėliau jas galima parsisiųsti į bet kokį įrenginį.

3. Viską ištrinkite

Dažnu atveju telefone, kaip ir nuotraukų albume, didžiąją dalį medžiagos sudaro pasenusi ir jau nebereikalinga informacija. Pravartu padaryti jos reviziją ir ištrinti viską, ko nebeprireiks. Visus likusius failus galima persikelti į „debesį“ ar į išorinę talpyklą.

4. Duomenų persikėlimui naudokite programas

Labai svarbu, iš kokio telefono į kokį yra perkeliami duomenys. Lengviausia juos perkelti iš tokias pačias programines įrangas turinčių įrenginių. Pavyzdžiui, iš „Android“ telefono į „Android“. Tačiau, jei telefonų modeliai yra skirtingi, gali padėti specialios programėlės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių