Quantcast

Danai lietuviškąjį „WiMax“ vadina geriausiu

„Danske Telecom“ technikos direktorius Henrikas R.Damas "Lietuvos radijo ir televizijos centro" (Telecentro) diegiamo WiMAX ryšio charakteristikas pavadino geriausiomis pasaulyje, lygindamas jas su kitose šalyse naudojamų ryšio tinklų galimybėmis.

Ketvirtos kartos (4G) ryšio WiMAX technologija paremtos interneto paslaugos, be Lietuvos, jau pradėtos teikti Japonijoje, JAV, Pietų Korėjoje ir Rusijoje. „Danske Telecom“ dalyvauja pasauliniame WiMAX Forume ir aktyviai ruošiasi diegti WiMAX ryšio tinklą Danijoje.

„Aš daug keliauju po pasaulį ir galiu palyginti įvairių šalių patirtį diegiant belaidžio ryšio tinklus. Jūsų diegiamo WiMAX tinklo charakteristikos šiuo metu – pačios geriausios iš visų mano stebėtų. Lietuvoje pasiektas rezultatas drąsina ir teikia pasitikėjimo, turint omenyje pasaulinę WiMAX tinklo plėtrą“, – sakė H.R.Damas.

Svečias pabrėžė, kad Telecentro diegiamas naujos kartos ryšio tinklas puikiai veikia ne tik pastatų išorėje, bet ir viduje. Jį ypač džiugino duomenų siuntimo ir atsisiuntimo greitaveikos galimybės. Išbandęs interneto MEZON paslaugą, H.R.Dam įsitikino, kad 4G ryšio vartotojai gali naudotis tokia duomenų atsisiuntimo sparta, kokios negali užtikrinti joks 3G ryšio operatorius.

„WiMAX ryšio technologija šiuo metu yra pažangiausia pasaulyje, jos privalumai mums suteikia galimybę pasiūlyti klientams ypač geros kokybės produktą – plačios aprėpties, greitą (iki 10 Mb/s) ir saugų internetą, o mūsų specialistai, bendradarbiaudami su pasaulio telekomunikacijų gamybos lydere Korėjos įmone „Samsung Electronics”, ne tik pasiekia gerų techninių rezultatų, bet ir užtikrina projekto efektyvumą“, – sakė Telecentro WiMAX projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

Jo teigimu, Telecentras iškėlė Lietuvą į šalių, naudojančių moderniausias ryšio technologijas, gretas – galime didžiuotis, kad Vilnius tapo pirmąją ES sostine, įsidiegusia WiMAX ryšį.

Mindaugas Kuprys pabrėžė, kad Lietuvoje diegiamas WiMAX ryšio tinklas reiškia naudą ne tik asmeniniais tikslais internetą naudojantiems vartotojams – pasiėmę su savimi USB modemą jie gali nevaržomai keisti buvimo vietą ir neprarasdami ryšio naudotis sparčiuoju 4G MEZON internetu namuose, gatvėje, kavinėje ar net pajūryje, WiMAX technologija atveria daug naujų galimybių tiek verslui, tiek ir visai visuomenei.

„Mes pritaikome WiMAX technologiją individualiems įmonių tikslams ir jau kuriame universalius sprendimus verslo sektoriui, atsižvelgdami į poreikį įmonės darbuotojams naudotis bendrais IT resursais jiems nesant biure. Turime daug idėjų, kaip panaudoti WiMAX ryšį įgyvendinant įvairius socialinius projektus sveikatos apsaugos, visuomenės saugumo užtikrinimo ir kitose srityse“, – pasakojo WiMAX projekto vadovas.

Jis pridūrė, kad 4G internetu MEZON susidomėjo TV ir radijo laidų transliuotojai, kurie mato paslaugos panaudojimo perspektyvą žurnalistikoje, netrukus vartotojams bus pasiūlyta įvairių įrenginių su WiMAX ryšio sąsaja, o ateityje WiMAX ryšį planuojama panaudoti pokalbiams telefonu tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

„WiMAX technologijoje naudojamas IP protokolas, todėl įvairios ryšio paslaugos itin lengvai pritaikomos“, – aiškino Mindaugas Kuprys.

Naujos kartos WiMAX ryšys nuo pat pradžių sėkmingai naudojamas įgyvendinant ir individualius projektus. 4G internetas NEZON veikė Vilniuje vykusiuose NATO Parlamentinės asamblėjos susitikimuose, per Taizė pamaldas naujasis internetas buvo pritaikytas garso transliacijoms keturiose Vilniaus bažnyčios vienu kartu, juo buvo perduodamos vaizdo transliacijas iš štabų per Prezidento rinkimus, mobili WiMAX ryšio stotis veikė „B2gether“ renginių metu ir pan.


Šiame straipsnyje: wimaxtelecentras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
O Estijoje dar nėra pagal šį stripsnį išeina :) Kas domini žino, kad yra kitaip

MArius

MArius portretas
Estijoje yra fiksuotas WiMAX. Mobilaus WiMAX nera.

marazas

marazas portretas
Visiškai natūrali yra tokia LT plėtra. Buvom stipriai atsilikę, o dabar tiesiog natūraliai imamės naujausių technologijų, todėl ir gaunasi tokia plėtra technologijų srityje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių