Quantcast

COVID-19 fondas planuoja įsigyti daugiafunkcę sistemą viruso diagnostikai

  • Teksto dydis:

COVID-19 fondas artimiausiu metu planuoja įsigyti daugiafunkcių sistemų naujojo koronaviruso diagnostikai – „GeneXpert IV“ ir „GeneXpert II“, 10 testų rinkinių „Xpert® Xpress SARS-CoV-2“ (164 vnt.) ir bekontakčių termometrų (200 vnt.).

Gyvybinių funkcijų stebėjimo monitoriai jau pasiekė Vilniaus universiteto ligoninę Santaros klinikas, Kauno klinikinę, Klaipėdos universitetinę, Respublikines Panevėžio ir Šiaulių ligonines.

Fondas glaudžiai bendradarbiauja ir su įvairiose pasaulio šalyse veikiančiomis lietuvių bendruomenėmis, vienas iš fondo tarybos narių yra Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos kopirmininkas dr. Rimvydas Baltaduonis.

Niujorke įsikūręs Tautos Fondas prisideda prie iniciatyvos pagelbėti nukentėjusiems nuo koronaviruso Lietuvoje. Ne tik JAV gyvenantys lietuviai gali paaukoti per Tautos Fondą, bet ir pats Tautos Fondas nusprendė skirti 10 tūkst. dolerių paramą COVID-19 pasekmių mažinimo fondui. Penktadienį Niujorko lietuvių profesionalų klubas, prisidėdamas prie Tautos Fondo pastangų telkti lėšas, rengia protmūšį, „Virtual Trivia Night“, kurio metu kvies paaukoti COVID-19 fondui.

COVID-19 pasekmių mažinimo fonde surinkta 790 tūkst. eurų, iš jų panaudota bei pasirašyta sutarčių už 780 tūkst. eurų.

Fondui lėšas gali skirti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių