Quantcast

Arbatos magija namuose: kaip tinkamai išsirinkti virdulį?

  • Teksto dydis:

Nebūtina važiuoti į Japoniją ar Kiniją. Nebūtina leisti daug pinigų arbatinėse, kurios specializuojasi arbatos virimo mene. Varle.lt buitinės technikos specialistų manymu, tam, kad galima būtų mėgautis gardžios arbatos magija namie, pakanka žinoti kelis esminius principus ir tinkamai pasirinkti virdulį.

Juodoji, žalioji, baltoji, raudonoji pu-erh, yerba mate – tai tik kelios arbatų iš viso pasaulio rūšys, kurių galima rasti ir Lietuvoje. Vertėtų žinoti, kad visų savo skonio ir aromato savybių atskleidimui skirtingoms arbatoms reikia skirtingų veiksnių. Pagrindinis veiksnys – temperatūra.

Kokia temperatūra geriausia?

Žinoma, kad užpilti arbatą verdančiu vandeniu iškart po jo užvirimo nėra geriausia idėja. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kiekviena arbatos rūšis reikalauja skirtingo virimo būdo. Tai turi įtakos jaučiamiems skonio, spalvos ir net kvapo skirtumams.

Lentelėje žemiau pateikiama rekomenduojamo pobūdžio informacija apie tai, kaip išsivirti skirtingas arbatos rūšis.

Temperatūros reguliavimas – revoliucija Tavo namuose

Laimei, kad nereikia matuoti laiko nuo vandens užvirimo (per 3–4 min. temperatūra nukrenta iki maždaug 95⁰C, o po 17 min. iki 70–85⁰C). Tereikia investuoti į atitinkamą virdulį, t.y. tokį, kuris pasižymi temperatūros reguliavimu. Ši funkcija lemia, kad nereikia laukti, kol vanduo užvirs, o tada jo temperatūra nukris. Su tokiu virduliu galima pasiekti tokią vandens temperatūrą, kokios reikia ir sutrumpinti laukimo laiką net 15 min.

Temperatūros reguliavimas virduliuose įprastai pasižymi keliais laipsniais: nuo 4 iki 6. Dažniausiai skalėje būna tiesiog nurodytos temperatūros.

Kaip protingai išsirinkti elektrinį virdulį?

Jau seniai vis daugiau žmonių dėl patogumo ir karšto gėrimo paruošimo greičio renkasi elektrinius virdulius. Prieš įsigyjant elektrinį virdulį Varle.lt smulkios buitinės technikos specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į kelis parametrus ir elementus, kurie leistų pasirinkti naudingą ir efektyviai energiją naudojantį įrenginį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių