Quantcast

5 naujausios programėlės, kurias privaloma išbandyti šią vasarą

  • Teksto dydis:

Ką daryti, kai vasarą staiga atšąla, o tu su šortais? Arba jei atidėjo skrydį, vėluoja autobusas ar laukiate eilėje? Visada galite atsinaujinti savo išmaniojo telefono programėles! O kad jų nereikėtų toli ieškoti, specialistai atrinko 5 naujas ar neseniai atnaujintas programėles, kurios neleis nuobodžiauti vasarą.

„Šį mėnesį tendencijos kelios: programėlės, kurios yra labai funkcionalios bei palengvina kasdienį gyvenimą ir originalios idėjos, leidžiančios pagyvinti įprastas mūsų nuotraukas. Nors šiandien galime atsisiųsti tūkstančius skirtingų programėlių, šio mėnesio sąrašas yra įrodymas, kad vis dar atsiranda nematytų, įdomių bei naujų sprendimų mūsų išmaniesiems telefonams“, – sako Martynas Vrubliauskas, dirbantis mobiliųjų telefonų salone, ir dalinasi penkiomis naujausiomis ar neseniai atnaujintomis programėlėmis, kurias verta išbandyti.

1. Mėnesio atradimas

Programėlė: „Enlight Pixalopp“;

Platforma: visos;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia („iOS“) ir čia („Android“).

„Naujausias mados šauksmas socialiniuose tinkluose ir internete – judančios nuotraukos. Pavyzdžiui, parke stovi porelė, o merginos suknelė plaikstosi vėjyje. Arba kas nors sėdi prie upės, kurios vanduo teka. Kaip tai padaryti? Pakanka programėlės „Enlight Pixaloop“. Ji leidžia nesudėtingai nustatyti skirtingas nuotraukų judėjimo kryptis ar kampus ir privers judėti vandenį, debesis, ugnį ar dūmus. Tiesa, pradėję naudotis šia programėle gali atsirasti šalutinis poveikis: pradėsite savo galerijoje ieškoti vis naujų nuotraukų, kurias būtų galima priversti judėti“, – įspėja M. Vrubliauskas.

2. Mėnesio palengvinimas

Programėlė: „Split Screen Launcher“;

Platforma: „Android“;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia.

Kai kurios programėlės, kaip teigia M. Vrubliauskas, patobulina jau turimas telefonų galimybes: „Ar būna, kad vienu metu norite daryti kelis skirtingus dalykus? Manau, tokių situacijų kasdien pasitaiko tikrai daug. O ar būna, kad vienu metu norite daryti du skirtingus dalykus savo išmaniuoju telefonu? Jeigu taip, tuomet tą lengvai gali užtikrinti dauguma telefonų su operacine sistema „Android“. Bet programėlių kūrėjai šią patogią funkciją dar labiau patobulino. Atsisiuntę programėlę „Split Screen Launcher“, galėsime kurti naujas ikonas, kurios iš karto paleis jūsų parinktas bei suporuotas dvi programėles. Tad jei turite programėlių, kurias mėgstate naudoti vienu metu, jums nebereikės jų atskirai įjunginėti – pakaks spustelėti bendrą šių programėlių ikoną. Tiesa, „Split Screen Launcher“ šiuo metu yra vis kuriama ir mes galime išbandyti bandomąją versiją, bet ji tikrai veikia“, – apie programėlę pasakoja specialistas.

3. Mėnesio skaičiuoklė

Programėlė: „Koins“;

Platforma: „iOS“;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia.

„Prasidėjus vasaros kelionių sezonui, perkant ir ragaujant naujas patirtis užsienyje, valiutų kursai tampa vis aktualesni. Ir pirma mintis yra pasinaudoti patogia programėle, užuot ieškojus patikimų valiutų skaičiuoklių internete. Ar tokių yra? Žinoma, ir tai – labai patogi naudojimui programėlė „Koins“. Kūrėjai stengiasi, kad ja būtų galima naudotis vos viena ranka ir kuo paprasčiau. Taip pat šioje programėlėje rasite daugiau nei 165 valiutų kursus“, – teigia M. Vrubliauskas.

4. Mėnesio gudrybė

Programėlė: „Shredder“;

Platforma: „Android“;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia.

M. Vrubliauskas pastebi, kad kartais kreipiasi klientai, prašydami ką nors ištrinti iš išmaniojo telefono. Bet ne šiaip ištrinti, o tikrai tikrai ištrinti. Kaip tai padaryti?

„Kartais ištrynus failą telefone nežinai, kur jis pasidėjo. Ar jis pateko į ištrintų failų aplanką? Ar jį ištrynus vis dar galima būtų atkurti naudojantis specialiomis programėlėmis? Visas abejones ir klausimus gali padėti išsklaidyti programėlė „Shredder“. Ji turi vos vieną funkciją, bet ją atlieka nepriekaištingai: užtikrina nuotraukų, vaizdo įrašų ar adresų bei aplankų ištrynimą taip, kad jų nebepavyktų atkurti . Tai – lyg patikimas popierinių failų smulkintuvas tik esantis jūsų išmaniuosiuose telefonuose“, – teigia specialistas.

5. Mėnesio žaidimas

Programėlė: „Crowd City“;

Platforma: visos;

Kaina: nemokama;

Atsisiųsti: čia („iOS“) ir čia („Android“).

„Koks jausmas yra būti milžiniškos minios dalimi? Kad sužinotumėte atsakymą, pakanka šią vasarą sudalyvauti didesniame festivalyje ar koncerte. O koks jausmas milžinišką žmonių minią valdyti? Į šį klausimą atsakyti padės programėlė „Crowd City“. Tai – smagus žaidimas, kuriame valdome sparčiai augančią žmonių minią, bėgiojančią po miestą. Aptikus žmones neutralios spalvos drabužiais juos galima akimirksniu prisijungti prie savo spalvos minios, tačiau po miestą bėgioja ir kitų žaidėjų minios, tad smagu varžytis ir bandyti perimti bent dalį žmonių iš jų“, – sako M. Vrubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių