Quantcast

Įsilaužimas į „Google“ privertė susirūpinti

Koordinuota ataka, kuri buvo nukreipta į „Google“, „Adobe Systems“ ir dar daugiau nei 30 kitų kompanijų, sukėlė didelį susirūpinimą. Antradienį Valstybės sekretorė Hillary Clinton pareiškė, jog JAV vyriausybė mano, kad ataka, kuri, „Google“ teigimu, buvo suorganizuota Kinijoje, yra labai rimta.

„Kompanija „Google“ informavo mus apie šiuos kaltinimus, keliančius didelį susirūpinimą ir gausybę klausimų, - sakė ji. – Mes tikimės, kad Kinijos vyriausybė pateiks mums paaiškinimą“.

Šaltiniai, daugiau žinantys apie šią situaciją, tvirtina, kad daugiau nei 30 JAV kompanijų, įskaitant „Adobe Systems“, buvo įtrauktos į šią ataką. Pirmą kartą „Google“ tai pastebėjo jau gruodžio viduryje. Kompiuterių piratai atakos metu naudojo plačiai naudojamos programinės įrangos neištaisytas klaidas. Tokiu būdu jie galėjo prieiti prie šių kompanijų duomenų ir gauti vertingą intelektinę nuosavybę. Kompanijos „Google“ atveju, kompiuterių piratai gavo duomenis ir apie elektroninio pašto paskyras, priklausančias Kinijos disidentams, rašo itzinios.lt.

Tokio tipo atakas jau anksčiau yra patyrusi kariuomenė, federalinės agentūros bei vyriausybės rangovai, tačiau kompanija „Google“ yra pirmoji technologijų kompanija, kuri pripažino, kad ji nukentėjo nuo išpuolio. Kompanija yra įsitikinusi, kad Kinija yra susijusi su šia ataka. Tai kompaniją privertė persvarstyti savo veiklą Kinijoje. Kompanija teigia, kad nuo šiol nebecenzūruos paieškos rezultatų Kinijoje, o šis žingsnis gali priversti kompaniją pasitraukti iš Kinijos rinkos.

Kompanijos „Google“ konkurentė „Yahoo“ taip pat pasmerkė atakas. „Mes vienijamės su „Google“, kadangi tokios atakos kelia didelį nerimą. Mes tikime, kad vartotojų privatumo pažeidimas yra tai, kam turi priešintis interneto pionieriai“, - teigiama kompanijos pranešime. Kompanijos atstovas atsisakė atskleisti ar „Yahoo“ taip pat nukentėjo nuo šios atakos. „Yahoo“ tiesiogiai nevykdo operacijų. Ji 2005 metais „Yahoo! China“ verslą pardavė kompanijai „Alibaba.com“ ir iki šiol ji yra pagrindinė kompanijos akcininkė.


Šiame straipsnyje: kompiuterio įsilaužimasgoogle

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių