Quantcast

„iPhone“ kompiuterių piratas įveikė „PlayStation 3“

Iki šio laiko beveik visi žaidimų kompiuteriai, nuo „Xbox 360“ iki „Nintendo DS“, buvo įveiktos. Dažniausiai tai atliekama norint žaisti piratinius žaidimus. Vienintelė daugiau kaip trejus metus neįveiktas buvo „PlayStation 3“ kompiuteris.

Tai privertė visus manyti, jog tai padaryti neįmanoma. Tačiau Georgas Hotzas, žinomas įsilaužimo į „iPhone“, pranešė, jog jam pavyko padaryti tai, kas yra neįmanoma – jis įveikė „PS3“ ir tam jam prireikė vos penkių savaičių, rašo itzinios.lt.

G. Hotzas tvirtina, jog „PS3“ yra gana saugi sistema. „Buvo manoma, kad įveikti šio kompiuterio neįmanoma, tačiau viskas įmanoma“, - sakė jis. Jis pripažino nenorėjęs įveikti visos sistemos, jam rūpėjo tik apgauti sistemą ir priversti daryti tai, ko nori jis.

Šis įsibrovimas gali leisti „PS3“ kompiuteryje žaisti senesnius „PS2“ žaidimus bei piratinius žaidimus. Tačiau G. Hotzas teigia, jog šį įveikimą jis atliko tik moksliniais tikslais, o piratavimo išvis netoleruoja. Įsibrovėlis nepateikė detalių apie šį veiksmą. „Aš įveikiau „PS3“ kompiuterį. Visa kita yra tik programinė įranga“, - rašė jis savo tinklaraštyje. G. Hotz šiuo metu gali skaityti ir keisti „PS3“ atmintį bei išsiaiškinti funkcijų (kodavimo) pavadinimus, kuriuos naudoja sistemos programinė įranga. Taigi, šiam kompiuterių piratui prireikė vos penkių savaičių, nors kitiems nepavyko to padaryti ir per trejus metus. Nesvarbu, kas jūs esate - žaidimų kompanija ar kolega-kompiuterių piratas, jūs turite pripažinti – šis vyrukas gabus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių