Quantcast

„IBM“ pristatys išmaniuosius namų prietaisus

Kompanija „IBM“ kuria išmaniuosius namus, siūlydama galimybę namuose naudojamus prietaisus prijungti prie interneto: tai leidžia lengviau pasiekti internetinį turinį bei paslaugas.

Pramogų prietaisai, tokie kaip televizoriai, prijungiami prie internetinių paslaugų, pavyzdžiui, „Netflix“, leidžiančių žiūrėti filmus. Tačiau šios paslaugos gali būti dar labiau išplėstos ir gali leisti sumažinti sąskaitas už elektrą, stebėti sveikatą ir saugoti namų saugumą, rašo itzinios.lt.

Kompanija „IBM“ prietaisus, siūlančius automatizacijos ir stebėsenos funkcijas, pristatys Tarptautinėje vartotojų elektronikos parodoje (CES), kuri vyks sausio 7 - 10 dienomis Las Vegase. Kompanija pademonstruos protingus matuoklius, sveikatingumo prietaisus, saugumo monitorius ir televizorius, naudojančius „IBM“ programinės įrangos platformą, suteikiančią prieigą bei galimybę stebėti duomenis.

Pavyzdžiui, „IBM“ mokslininkai pademonstruos virtualų išmaniųjų namų prototipą, pasižymintį patobulinta saugumo funkcija. Šiame virtualiame 3 dimensijų namų prototipe lankytojai galės stebėti ir kontroliuoti apsaugos elementus: nuotoliniu būdu galės kontroliuoti langines, duris bei apsaugos kameras.

Kiti prietaisai – tai išmanusis termostatas, kurį sukūrė kompanija „Emerson Technology“, leidžianti vartotojams reguliuoti namų oro kondicionavimo sistemą ir šildymą per kompiuterį ir mobiliuosius telefonus. Tai leis sumažinti sąskaitas už šildymą. Kompanijos jau siūlo vartotojams elektronikos prietaisus, pateikiančius tokias savybes. Komunalinių paslaugų įmonės „Pacific Gas“ ir „Electricity“ pristato išmaniuosius matuoklius, galinčius aprūpinti elektros energija ne piko metu. „Shaspa“ siūlo vartotojams automatizuotą priedą, leidžiantį vartotojams nuotoliniu būdu rakinti duris.

Vartotojai jau gali susipažinti su išmanesniais prietaisais, nes išmaniųjų namų koncepcija minima jau keletą metų. Per pastaruosius 5 - 8 metus namai buvo paruošti plačiajuosčiam interneto ryšiui. Kompanija „iSuppli“ prognozuoja, kad 2013 metais su internetu sujungtų vartotojų elektronikos prietaisų skaičius pasieks 1,2 milijardą. Vartotojai taip pat ieško ir geresnio būdo stebėti sveikatą. Kompanijos, įskaitant „IBM“ bei „Vignet“, pademonstruos sistemą, apimančią pulsoksimetrą, galintį patikrinti deguonies lygį kraujyje. Jei šis lygis yra žemas, sistema apie tai įspės sveikatos priežiūros specialistus.

Technologijos, leidžiančios gaminti tokius produktus, jau prieinamos, tačiau reikia sumažinti jų kainą bei palengvinti jų diegimą. Manoma, kad išmanieji namai gali tapti dar išmanesniais. Kompanija „IBM“ jau mąsto apie internetines naršykles, galinčias valdyti informaciją iš tokių prietaisų, kaip apšvietimas, termostatai bei išmanieji matuokliai. Šaldytuvų šaldymo temperatūra taip pat gali būti reguliuojama priklausomai nuo daiktų, kurie laikomi šaldytuve. Prognozuojama, kad ateityje televizoriai taip pat taps vis išmanesniais ir galės pritaikyti programas bei reklamas. Kompanija „IBM“ pademonstruos technologijas, įskaitant televizorių „HbbTV“ (Hybrid Broadcast Broadband TV), galintį televizoriuje pateikti informaciją iš interneto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių