Quantcast

Atkaklusis Jautis: stokis, ragais ir nagais kabinkis į gyvenimą ir žingsniuok!

Metų sandūroje ne vienas iš mūsų su viltimi ir vaikišku smalsumu laukiame astrologinių prognozių. Svajojame, kad apie ateinančius metus jie pasektų gražią "Pelenės" pasaką: kad bokšto laikrodžiui išmušus dvylika, piktosios pamotės klastos nugarmėtų į praeitį, Pelenė virstų Princese, o Naujųjų metų istorija prasidėtų laimingai. Be koronų, karantinų, krizių ir kitų žmones bauginančių dalykų.

"Palyginti su kitomis pasaulio šalimis, – žvelgia į 2021-uosius būrėja ir astrologė Vaiva Budraitytė, – Lietuvos ir lietuvių padėtis bus nebloga. Vis dėlto prireiks nemažai optimizmo ir filosofinio požiūrio į žvaigždžių žadamą tarptautinių įvykių foną. Bet juk, kaip sako Rytų išminčiai, ir tai praeis.

Optimizmas turi tapti kredo

2021 m. labiausiai Žemę veiks Saturnas ir Uranas. Saturnas reiškia apribojimus, su kuriais, deja, tiek Lietuvos, tiek ir viso pasaulio žmonėms teks taikytis dar visus metus. Uranas sufleruoja permainas. Šios dvi planetos sudarys kvadratą, iš esmės ir lemsiantį pasaulio neramumus. Tai nebus pats palankiausias planetų išsidėstymas.

Tai vienoje, tai kitoje pasaulio vietoje kils revoliucinės nuotaikos, bruzdėjimai. Dėl to neišvengsime ribojimų. Kadangi iki pat gruodžio pabaigos ramybės nebus, nuo kiekvienos valstybės horoskopo ir jos valdžios veiksmų priklausys, kiek paprasti žmonės tuos neramumus jaus.

Optimizmas turėtų būti ateinančių metų kredo. Visose gyvenimo sferose, visomis prasmėmis. Nesvarbu, kad parkritai, užsigavai, skauda. Atkaklusis Jautis sako: stokis, ragais ir nagais kabinkis į gyvenimą ir žingsniuok toliau!

O svarbiausia – žinok auksinę gyvenimo taisyklę. Gyvenimas – banguotas. Net jei šiandien labai nesiseka, bėdos netruks amžinai. Šiais metais gerai jausis tie žmonės, kurie mokės prisitaikyti prie bet kokių Lietuvoje, pasaulyje vykstančių įvykių.

Žmonės jausis energingesni

Paklausta, kokie ateinantys 2021-ieji žada būti mūsų šaliai, Vaiva tikina, kad patys didžiausi apribojimai baigsis jau metų pradžioje. Lietuva, jos žmonės turėtų atsigauti ir po truputį pradėti atsitiesti.

Žinoma, bendras pasaulio fonas trukdys pasijusti geriau, bet kai kurie suvaržymai švelnės. Ypač sunkius metus būrėja prognozuoja Lietuvos Prezidentui Gitanui Nausėdai, kuriam nuo pavasario teks atlaikyti gausią kritikos ir nepasitenkinimo bangą.

Kalbėdama apie eilinius Lietuvos žmones, astrologė prognozuoja, kad sunkiausia bus verslininkams: Jaučio metai nėra palankūs nei amatams, nei verslams. Kur kas saugiau pasijus samdomą darbą dirbantys lietuviai.

Linkėjimas: V.Budraitytė teikia vilčių – 2021-aisiais Lietuvai žvaigždės bus palankios. O mums, valdant Metaliniam Jaučiui, labai svarbu kantriai atlikti savo pareigas ir neprarasti optimizmo. Asmeninio archyvo nuotr.

Dėl tranzitinio Plutono sekstilio su Saule žmonės jausis energingesni, darbingesni, o kartais netgi nepagrįstai per dideli optimistai.

Skaičiuodami paskutines šių metų dienas žmonės panorės išlaisvinti savo kūrybines galias, atsikratyti atgyvenusių dalykų. Tai tęsis iki pat pavasario. Tad valdžiai žmones riboti bus vis sunkiau ir sunkiau.

Balandį gali kilti net pasipriešinimo banga. Neptūno jungtis su Saule stiprins mumyse ne tik dvasinio peno poreikį, bet ir norą fanatiškai kažko siekti, įrodinėti savo tiesas. Štai kodėl aktyvės religinių bendruomenių ir sektų veikla, sukrus įvairiausių sričių fanatikai.

Kaip atsvara jų veiklai tarp žmonių populiarės senosios dvasinės technikos, kurios regeneruos, gydys ir visaip kaip sveikatins žmogaus psichiką ir kūną.

Planetų padėtis palanki

Kadangi Lietuva priklauso dideliam ES bendrabučiui, viskas, kas susiję su bendra tvarka, bus aktualu ir mums – net jei gyvename pačiame mažiausiame to milžiniško pastato kambarėlyje. Pagrindiniai klausimai – tarptautinė politika kaimynų atžvilgiu ir pasaulį krečianti pandemija – išliks aktualiausi.

Dėl jų ES 2021-ieji nebus lengvi. Kita vertus, dėl palankios planetų padėties Lietuvos gerovė, kaip rodo mūsų šalies horoskopas, nenukentės ir suvaržymus lietuviai pajaus kur kas mažesnius nei kitų ES šalių gyventojai.

Ir nuo pasaulį krečiančio koronaviruso Lietuvoje mirčių bus gerokai mažiau nei kitur. Deja, deja... Žvaigždės rodo, kad iš pasaulinio koronos kalėjimo išeisime tik 2023–2024 m.

Kaip sutikti Naujuosius

Naujuosius tradiciškai sutinkame gruodžio 31-ąją, nors tikrieji Metalinio Jaučio metai pagal kinų kalendorių prasideda tik 2021 m. vasario 12 d.

Ką daryti, kad Jautis savo aštriais metaliniais ragais ne smeigtų tiesiai į paširdžius, bet tarsi mitinis Antikos laikų herojus neštų ant jų saulę – sėkmę, sveikatą, turtus? Astrologė V.Budraitytė siūlo keletą paprastų, bet veiksmingų patarimų.

Paruoškite Jaučiui pašaro

Kambario, kuriame švęsite, pietvakarių pusėje paruoškite ateinančiam gyvūnui vaišių. Tinka viskas, ką paprastai gromuluoja galvijai. Ant šieno metaliniame inde pastatykite gėlo vandens dubenį. Šalia, ant gražaus metalinio padėkliuko, padėkite Jaučiui gardaus "pašaro" – daržovių, vaisių, uogų (gėrybės gali būti džiovintos). Padėkite ir duonos riekutę. Dar – raugintų daržovių, vadinamojo Jaučio siloso. Puiku, jei nepagailėsite jam sausainių ar šaukštelio medaus, nes Metalinis Jautis mėgsta saldumynus.

Deja: žvaigždės sako, kad iš pasaulinio koronos kalėjimo išeisime tik 2023–2024 m.

Visas šias gėrybes sukomponuokite į estetišką kompoziciją, kurią laikykite iki pat tikrųjų kinų Naujųjų metų pradžios. Tikėkitės, kad toks gausus ateinančių metų simbolio pagerbimas neliks nepastebėtas fortūnos, kuri jums dosniai atseikės sėkmės.

Tik, iš karto įspėja būrėja, nepersistenkite su kiekiu, nes patiems šių vaišių ragauti nebus galima. Sulaukę kinų Naujųjų galėsite visą tą jautišką gėrį nuvežti į mišką žvėreliams.

Be raudonos spalvos

Tame kambaryje, kuriame ruošiatės sutikti Naujuosius ir kuriame vaišinsite Metalinį Jautį iš gardžiuoju pašaru, būtinai paruoškite kokias nors ypatingas šventines dekoracijas.

Turėtų dominuoti švelnūs balti, šampaniniai, metaliniai tonai ir vienspalvės interjero puošmenos. Pagyvinkite kambarį baltos, geltonos spalvos blizgučiais, panašių spalvų šviečiančiomis girliandomis.

Šiais metais nepamirškite, kad naudoti raudonos spalvos bet kur – interjere, aprangoje, dovanose – šiukštu nevalia! Ji tik erzins ir taip pasaulio neramumų arenoje kovojantį Jautį.

Nemėgsta dėmesio

Palankiausiai Metalinis Jautis sutikti šviesius vienspalvius drabužius, pasiūtus iš natūralaus pluošto audinių – medvilnės, vilnos, lino ar šilko. Griežtai draudžiama puoštis odos ar kailių imitacijomis, jau nekalbant apie natūralius kailius ir odą.

Nepamirškite, kad ateinančių metų valdovas yra labai kuklus ir nemėgsta didelio dėmesio. Todėl nepersistenkite – pasirinkite kuklius, tačiau jums puikiai tinkančius drabužius. Jei tarp tokių yra metalo atspalvio – jie padės užsitarnauti Metalinio Jaučio palankumą. Rinkdamiesi drabužius, avalynę, papuošalus vadovaukitės šiais laikais populiaria taisykle – mažiau yra daugiau.

Papuošalai turėtų būti metaliniai, pagaminti iš balto, geltono aukso, platinos ar tiesiog variniai. Draudžiama puoštis odinėmis virvelėmis, ragų pakabukais ir pan.

Dovanokite praktiškas dovanas

Dovanas šiais metais savo artimiesiems dovanokite tik praktiškas, nes Jautis, kaip turbūt supratote, labai ūkiškas sutvėrimas. Kas tinka namų ūkiui – Jaučiui irgi patiks.

Jei pribrendo laikas, galite atnaujinti virtuvės įrangą, pasikeisti baldus. Elkitės pagal galimybes, nepraraskite sveiko proto.

Persistengti neverta, nes Jautis, nors ir simbolinis, yra labai taupus. Tad dovanoms tiks visokios buityje naudojamos smulkmenos. Pageidautina – reikalingos konkrečiam žmogui. Tad, prieš sudarydami šventinių dovanų sąrašą savo namiškiams, sužinokite, kokio buities rakando jiems iš tiesų reikia.

Švęskite su artimaisiais

Šias šventes geriausia švęsti artimųjų rate. Mažai pažįstamų ar žmonių, su kuriais rečiau bendraujate, tikrai neverta kviesti. Mat tai tvartelio šventė. Viskas kukliai, praktiškai, bet su skoniu ir su... Angelu sargu ant žaliaskarės eglutės, kad šventė būtų saugi ir rami.

Jei vis dėlto nusprendėte, kad patys brangiausi jums žmonės – tėvai, seneliai – turi likti namuose, išnaudokite šiuolaikines technologijas, pasimėgaukite bendryste per vaizdo skambutį. Arba tiesiog, susėdę prie stalo, paskambinkite jiems telefonu: sūnaus, dukros, anūkų balsai bus vertesni už viso pasaulio dovanas kartu sudėjus. Siųskite saviškiams mintimis kuo geriausias emocijas, apkabinimus, bučinius.

Ant stalo – metaliniai indai

Naujųjų stalą apdenkite balta arba sidabrine staltiese. Ištraukite iš stalčių, spintelių, indaujų tiek metalinių indų, kiek tik jų rasite. Kuo daugiau metalo – tuo puotos kaltininkui Metaliniam Jaučiui bus smagiau.

Ryžtas: puolantis bulius atpažįstamas kaip "Wall Street" pagrindinio JAV finansų rajono – simbolis.

Valgius gamindami taip pat jam pataikaukite. Didžiausią dėmesį Naujųjų naktį skirkite lapinėms ir gumbinėms daržovėms. Prikepkite gardžiausių apkepėlių, privirkite troškinių, daržovių košių. Nepamirškite ir mūsų mitybos specialistų labai vertinamų raugintų daržovių ir grybų. Šalia jų ant stalo būtinai padėkite natūralių žalių salotų, pomidorų, agurkų, tarkuotų morkų, burokėlių. Tegul Naujųjų stalo devizas būna – po nedaug, bet kuo įvairiau!

Stambieji galvijai – neliečiami

Valgantiems mėsą geriausiai tiks šerniena, bebriena, fazaniena. O jei neturite pažįstamų medžiotojų, teks kulniuoti į prekybos centrą ir ten pirkti kokį nors paukštį. Atsiminkite: stambieji tvarto gyventojai (kiaulės, avys, raguočiai) per šias šventes – neliečiami.

Užtai puiki žinia žuvies mėgėjams: šiais metais ant šventinio stalo, gražiuose metaliniuose induose, gali plaukioti visokios žuvys – ežerų, jūrų, marių. Tinka ir jūrų gėrybės, taip pat – jūrų dumbliai. Gaminkite iš jų sveikas salotas, o vaikams padėkite pagraužti jūrų dumblių traškučių – jie kur kas sveikesni už bulvinius!

Jei mokate gardžiai paruošti austres – Naujųjų stalas joms puikiai tiks. Tik susilaikykite nuo raudonųjų ikrų – kažin ar ta ryški spalva ir prabangi idėja kukliajam Jaučiui patiks.

Su gėrimais – atsargiai

Ant stalo padėkite įvairių rūšių duonos, papjaustykite ragaišių. Pyragai, tortai, medus ir visi kiti saldumynai, kuriuose nėra pieno produktų, metų sankirtos puotoje Jaučio bus laukiami.

Dėl gėrimų teks suklusti... Atminkite, kad alkoholio kvapas Jaučiui kelia ne pačias geriausias asociacijas. Tad pasitinkdami 2021-uosius su stipresniais gėrimais elkitės labai atsargiai – šiais metais ne tik kad pasigerti, bet net ir lengvai apsvaigti nerekomenduojama. Galite pajusti Jaučio smūgį ar spyrį.

Vidurnakčio skresvėjis

Paskutinis akcentas, kurio tikrai nereikėtų pamiršti šią Naujųjų naktį, tai  vidurnakčio skersvėjis. Kai laikrodžiai ims mušti vidurnaktį, o lauke – pokšėti fejerverkų salvės, atidarykite plačiai langus, padarykite skersvėjį, kad su triukšmais išsivadėtų ir visos praėjusių metų blogybės. Mainais į namus įsileiskite gryno oro, o drauge – ir laimę, sveikatą, turtus.

Jei gyvenate nuošaliau nuo kitų ir jūsų kieme nesigirdi kurtinančio įžengiančių Naujųjų metų triukšmo – sukelkite jį patys. Skambinkite vėjo varpeliais, muškite gongus arba tiesiog leiskite vaikams pagroti tradicinį "Ilgiausių metų" tostą keliais metaliniais dangčiais. Akompanuokite jiems katutėmis ir kojų trypimu. Triukšmaukite iš širdies, kad tos senųjų metų koronės nedrįstų ilgėliau užsibūti Žemėje. Visiems laimingų Naujųjų!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 17 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 17 d.)

    AVINAS. Norėsis lengviau atsikvėpti ir pasilinksminti. Jus prisimins seni draugai, gerbėjai arba jūs patys jiems save priminsite. Puikiai suksitės, jeigu užsiimate pramogų verslu, kūryba ar esate gastrolėse. JAUTIS. Būsite nusiteikę iš petie...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 16 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 16 d.)

    AVINAS. Būsite nusiteikę rizikuoti. Galbūt sulauksite sėkmės. Galima netikėta staigmena, dovana. Derėtų pasisaugoti finansinių sukčių. JAUTIS. Nesibaigianti rūpesčių virtinė neleis jums atsipalaiduoti. Po nelengvų svarstymų galite priimti net...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 13 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 13 d.)

    AVINAS. Daug bendrausite, juokausite, flirtuosite. Galite susitarti dėl trokštamo pasimatymo, kelionės ar pan. Visgi svarbu neprarasti savitvardos su žmonėmis, nes situacija bus nestabili. Vakaras palankesnis ramiam buvimui namuose nei nuotykiams. ...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 12 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 12 d.)

    AVINAS. Regis, teks pabėgioti, jei norėsite suspėti nuveikti suplanuotus darbus. O jų išties nestigs. Tikėtina reikšminga informacija, kuri neramins. Venkite rizikos kelyje, neviršykite greičio. JAUTIS. Regis, sieksite susikurti tvi...

  • Astrologinė prognozė balandžio 15–21 d.
    Astrologinė prognozė balandžio 15–21 d.

    Ką žada žvaigždės? ...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 11 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 11 d.)

    AVINAS. Šiandien turėtumėte pasikliauti savo protu, nuojauta ir galimybėmis. Būsite smalsūs, nuovokūs, kitus stebinsite savo žiniomis. Aplinkiniai bus geranoriški ir linkę padėti. JAUTIS. Aktualiausi šiandien bus finansų ir turt...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 10 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 10 d.)

    AVINAS. Tikriausiai sudarysite naudingą sandorį arba išleisite pinigų samdydami talkininkus ir pirkdami daiktus, kurie palengvintų darbą. Patyrę draugai, pažįstami gali duoti vertingų patarimų. JAUTIS. Bendravimas su konkrečiais, reikliais a...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 9 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 9 d.)

    AVINAS. Būsite susirūpinę asmenine gerove, pajamų šaltiniais, pardavimo, skolų, nekilnojamojo turto klausimais. Gali įvykti ir naudingų, JAUTIS. Ne itin palankiomis sąlygomis teks rūpintis turtiniais, piniginiais reikalais, tiekimu, verslo sut...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 6 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 6 d.)

    AVINAS. Neaptarinėkite su visais savo sumanymų, būkite paslaptingesni. Venkite triukšmingų renginių. Geriau jausitės ir mažiau pralošite, jeigu dažniau pabūsite vieni su savo mintimis. Tausokite sveikatą. JAUTIS. Nuo pat ryto tikėtini...

  • Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų <span style=color:red;>(balandžio 5 d.)</span>
    Dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų (balandžio 5 d.)

    AVINAS. Daryti įtaką besiklostančioms aplinkybėms bus nelengva. Pajusite jėgų trūkumą. Galbūt prireiks pagalbos. Meilės santykiuose nuoširdžius jausmus šiek tiek slopins abejonės, tačiau aistra dėl to nesusilpnės, veikiau – a...

Daugiau straipsnių