Quantcast

“Google Chrome” ruošia slaptažodžių generavimo funkciją

Tobulinant “Chrome” naršyklę, atsiranda vis daugiau įdomių funkcijų ar mini-projektų, kurie telpa po pavadinimu “Chromium Projects”. Viena iš tokių idėjų yra saugių slaptažodžių generavimas, kad vartotojams nereikėtų kiekvieną kartą ilgai galvoti, pildant registracijos formą.

Kaip viskas atrodys – mums pildant tinklalapyje formą, “Chrome” aptiks slaptažodžio generavimo laukus ir prie jų parodys mažą rakčiuką, kurį galėsime paspausti – ir tada naršyklė sugeneruos mums saugų slaptažodį iš atsitiktinių simbolių, kurį vėliau įrašys į patį lauką ir išsaugos savo vidiniame slaptažodžių saugojimo mechanizme – jums to slaptažodžio net nereikės įsiminti ar iš viso žinoti, prisijungimo formoje jis bus užpildomas už jus.

Galbūt idėja ir graži, bet patys kūrėjai pripažįsta, kad gali kilti problemų:

1. Ką daryti, jeigu registracijos formoje “autocomplete” funkcija yra įjungta, o prisijungimo formoje išjungta? Tada “Chrome” negalės užpildyti slaptažodžio automatiškai, ir tada visas šios funkcijos darbas nueina perniek;

2. Slaptažodžio pildymo laukai yra ne tik registracijos formoje ar prisijungimo metu, o taip pat, sakykime, ir slaptažodžio pakeitimo lange. Kaip tokius langus atskirti – taip pat kol kas atviras klausimas.

3. Ką daryti su tais vartotojais, kurie nori matyti ir žinoti savo slaptažodžius? Žadama, kad bus sukurtas atskiras puslapis su tokių slaptažodžių rodymu.

Kol kas tai yra “Chromium Project” funkcija ir apie konkrečią datą ar naršyklės versiją, kurioje šis slaptažodžių generatorius galėtų pasirodyti, kol kas nepranešama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių