Quantcast

Žvejoti vėl bus leidžiama marguosius upėtakius, sykus, Kuršių marių ungurius

  • Teksto dydis:

Nuo šeštadienio žvejoti vėl bus leidžiama marguosius upėtakius, sykus, Kuršių marių ungurius, skelbia Aplinkos ministerija.

Kaip nurodoma penktadienį išplatintame pranešime, nuo gruodžio 31 galima bus žvejoti ir Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nurodytose upėse ar jų ruožuose.

Įprastai šiose vietose gruodžio 31 dieną žvejoti dar yra draudžiama, tačiau šiemet ši data sutampa su savaitgaliu, o minėti draudimai negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė.

Žvejosiantiems lašišas ir šlakius primename, kad sugavus šias žuvis, jas draudžiama paimti neturint žvejo mėgėjo kortelės. 

„Žvejosiantiems lašišas ir šlakius primename, kad sugavus šias žuvis, jas draudžiama paimti neturint žvejo mėgėjo kortelės. Žvejo mėgėjo kortelės lašišų ir šlakių žvejybai bus išduodamos nuo sausio 1 d. Jos suteikia teisę per vieną žvejybą sužvejoti ne daugiau kaip vieną lašišą arba šlakį, ne mažesnius kaip 65 cm dydžio“, – nurodoma pranešime.

Nuo sausio 1 dienos bus išduodamos ir žvejo mėgėjo kortelės, suteikiančios teisę žvejoti Merkyje, aukščiau Ožkelaičių tilto. Žvejo mėgėjo kortelė upėtakių ir kiršlių žvejybai suteikia teisę per vieną žvejybą sužvejoti ne daugiau kaip du marguosius upėtakius arba kiršlius, ne mažesnius kaip 30 cm ir ne didesnius kaip 40 centimetrų.

Sausio 2-ąją įsigalioja draudimas masalui naudoti žuvelę. Šis draudimas netaikomas žvejybai Kuršių mariose, be to, nedraudžiama masalui naudoti žuvies gabalėlį.

Ministerija atkreipia dėmesį, kad iki sausio 31-osios draudžiama žvejoti vėgėles, taip pat galioja draudimas žvejoti Nemuno upėje nuo Gėgės upės žiočių iki Jurbarko tilto ir Nevėžio upėje nuo žiočių iki Babtų tilto tamsiuoju paros metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Anonimas \\\\\.../////

>>>Anonimas  \\\\\...///// portretas
>Nemalonu,dėja ir daržovės ant šūdo užauga,o su apetitu švampiam.

Anonimas

Anonimas portretas
Unguriai gyvena ir dauginasi paskendusiuose zmoniu lavonuose. Ungurius valgo ZMOGEDROS.

Xi'Mikas \\\\\.../////

Xi'Mikas  \\\\\...///// portretas
Kad Kurš'marių VISOSE žuvyse visa Mendelijevo lentelė randasi.__Gyvsidabris dominuoja.___Skanaus.___"Šlovė" Grigėjui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių