Quantcast

Vilkų medžioklės sezonas artėja prie pabaigos

  • Teksto dydis:

2021–2022 metų medžioklės sezonui nustatytas 190 vilkų sumedžiojimo limitas baigiamas išnaudoti, pranešė Aplinkos ministerija.

Medžiotojų pateiktais duomenimis, iki penktadienio jau sumedžioti 185 vilkai.

Medžioklės taisyklėse nustatyta, kad vilkus medžioti galima nuo spalio 15 iki kovo 31 dienos, tačiau išnaudojus nustatytą vilkų sumedžiojimo limitą vilkų medžiojimo sezonas nutraukiamas anksčiau.

Informacija apie kiekvieną sumedžiotą vilką elektronine forma Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai turi būti pateikiama per 12 valandų.

Ministerija ragina medžiotojus būti atsakingais ir prieš vykstant medžioti pasitikslinti, ar dar neišnaudotas šiam medžioklės sezonui nustatytas vilkų sumedžiojimo limitas.

Vilkas yra saugoma rūšis. Pagal Europos laukinės gamtos ir gamtinės aplinkos apsaugos konvenciją (Berno konvenciją), ES Buveinių direktyvą ir kitus teisės aktus Lietuva yra įsipareigojusi užtikrinti palankią šios rūšies apsaugos būklę, todėl vilkų medžioklė ribojama nustatant ne tik leistiną medžioklės terminą, bet ir sumedžiojimo limitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anti

Anti portretas
Pasitenkino zudiku gauja nuzudydami tiek vilku. Palikit gamta ramybeje jus kompleksu suesti zudikai. Bet tai Valstybes valdymo forma. Susirenka seni KGBistai, milicininkai, kolaborantai ir kolukiu pirmininkai ir ju palikuonys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių