Quantcast

Smiltynėje žuvys atviliojo lapę

Žmonių nebijanti lapė prisigretino prie Smiltynėje budėjusio žvejo. Žvėrelis nebuvo agresyvus, vaikštinėjo vos vieno metro atstumu nuo vyro.

Pirmadienio naktį Smiltynės perkėloje žuvis traukęs klaipėdietis išgirdo keistą garsą. Netrukus pastebėjo tyliai jo link sėlinančią lapę.

Vyras stebėjosi rudosios drąsa, tačiau paglostyti nesiryžo.

"Pirmą kartą mačiau laukinį gyvūną taip arti žmogaus. Neatrodė agresyvus. Priešingai. Bet glostyti nedrįsau", – šyptelėjo pašnekovas.

Tiesa, laukinių gyvūnų, pradedant briedžiais, stirnomis ir baigiant fazanais gyventojai pastebi ne tik šalia miško, bet ir mieto teritorijoje. Ypač migracijos laiku – rudenį ir pavasarį.

Į daugiabučių namų kiemus užklystantys žvėrys klaipėdiečiams – tikra atrakcija. Žmonės puola fotografuoti, o drąsesni ir patys šalia jų įsiamžina.

Ne per seniausiai vadinamajame Žvejybos uosto rajone, netoli nugriauto buvusio Moksleivių saviraiškos centro pastato, gyventojai pastebėjo dvi lapes. Buvo prietema, kai dauguma šunų augintojų vedžiojo keturkojus.

Baimintasi, ar šios nebus užsikrėtusios pasiutlige.

Tačiau aplinkosaugininkai ramino – panikuoti nėra pagrindo, nes paskutinį kartą Lietuvoje laukinių žvėrių pasiutligės atvejis užfiksuotas maždaug prieš penkerius metus.

Kur kas blogiau, kai šlitiniuojanti lapė ar lakstantis briedis atsiduria važiuojamojoje kelio dalyje. Taip neretai nutinka ruože tarp Melnragės ir Girulių. Žvėrys blaško vairuotojų dėmesį ir dėl to neretai įvyksta avarijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žalias valstietis

žalias valstietis portretas
"šlitiniuojanti lapė ar lakstantis briedis"??? ką rūkai panele

jo

jo portretas
nu stebukla paraset
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių