Quantcast

Seulas pradeda testuoti naminius gyvūnus dėl COVID-19

Pietų Korėjos sostinėje namuose laikomiems šunims ir katėms su pakilusia temperatūra, kosuliu ar apsunkintu kvėpavimu bus atliekami koronaviruso testai, jeigu jie turėjo kontaktų su viruso nešiotojais, pirmadienį pranešė Seulo valdžia.

Ši naminių gyvūnų testavimo programa Seule pradedama įgyvendinti praėjus kelioms savaitėms po to, kai šalis paskelbė nustačiusi pirmąjį gyvūno užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejį. COVID-19 buvo diagnozuota kačiukui. 

„Nuo šiandien Seulo valdžia siūlys atlikti koronaviruso testus namuose laikomiems šunims ir katėms“, – žurnalistams sakė už COVID-19 kontrolę atsakingas Seulo valdžios pareigūnė Park Yoo-mi (Pak Jumi).   

Testai bus atliekami tik naminiams gyvūnams su pasireiškusiais ligos simptomais, įskaitant karščiavimą, kosulį, apsunkintą kvėpavimą ar slogą, turėjusiems kontaktų žmonėmis, kuriems buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija, sakė pareigūnė.     

Testai bus atliekami šalia gyvūno namų. Juos atliks sveikatos apsaugos darbuotojų komanda, kurioje bus ir veterinaras, nurodė Park Yoo-m.   

Jei testas bus teigiamas, gyvūnas turės būti 14 dienų laikomas izoliuotas namuose. Tačiau jei COVID-19 sirgs jo šeimininkas, gyvūnas bus perkeliamas į veislyną ar prieglaudą. Koronavirusine infekcija sergantys asmenys Pietų Korėjoje paprastai izoliuojami specialiame karantinavimo centre, jeigu jiems nereikalingas gydymas ligoninėje. 

Pasaulyje praneša apie keletą atvejų, kai pandeminis koronavirusas buvo nustatytas gyvūnams, tarp jų katėms ir šunims. Nuo pandemijos pradžios COVID-19 visame pasaulyje jau nusinešė per 2 mln. žmonių gyvybių.  

Praėjusį mėnesį mažiausiai dviem goriloms San Diego zoologijos sode buvo nustatyta pandeminio koronaviruso infekcija. Žmogbeždžionės tikriausiai užsikrėtė nuo vieno iš prižiūrėtojų, kuriam taip pat buvo nustatyta COVID-19, tačiau ligos simptomai nepasireiškė.

Danijoje, kuri yra didžiausia pasaulyje audinių kailiukų eksportuotoja, praėjusiais metais dėl mutavusio pandeminio koronaviruso protrūkio žvėrelių fermose buvo numarintos visos šalyje augintos audinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių