Quantcast

Rusijos Arktyje fiksuota rekordinė temperatūra

  • Teksto dydis:

Rusijos Arktyje birželį fiksuoti rekordiniai iki 38 laipsnių karščiai. Birželį „oras buvo labai anomalus“, antradienį sakė Rusijos meteorologijos tarnybos vadovas Romanas Vilfandas. Šie „neįprasti reiškiniai“ sietini su klimato kaita. Dėl to Rusijos tundroje neįprastai dažnai kilo gaisrai.

Rusijos šiaurėje – be kita ko, Jakutijoje Sibire – praėjusiomis savaitėmis būta tikrų karščio bangų. Verchojanske, pavyzdžiui, birželio 17-ąją registruoti 38 laipsniai Celsijaus. XIX amžiaus pabaigoje šiame Arkties mieste dar buvo išmatuotas 67,8 laipsnio šalčio rekordas.

Kai kurie regionai dėl daugybės tundros gaisrų paskelbė ekstremalią padėtį.

Pasak R. Vilfando, aukštas temperatūras lemia klimato kaita ir atmosferinės cirkuliacijos pokyčiai. Vis dažniau užeina poliariniai anticiklonai, atsinešdami su savimi saulėtus orus, aiškino ekspertas. Dėl to žemė vasarą labiau įkaista ir sudaro sąlygas gaisrams tundroje. Šie vėlgi prisideda prie tolesnio šilimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas  portretas
Daugelis SKAITĖTE kaip MĖNULIUKAS SIUNTĖ PIRŠLIUS PAS SAULŪŽĘ O NETRUKŪS JĄ VEDĖ! O TAI REIŠKIA, KAD ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE PASIRODĖ SAULĖ!!! DABAR JOS ŠIAURINIS AŠIGALIS PASTOVIAI GRĘŽIASI Į SAULĘ! TODĖL IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOS ŠIAURINIAME PUSRUTULYJE BUS VIS ŠILČIAU!!!

Zubinas

Zubinas portretas
neradau pirmo ir antro zemes poliu susikeitima ,gal ju nebuvo,o bus tik penktas.

Deguonis

Deguonis portretas
po truputi apleidzia ora,Saule dar labiau kepins zeme ,kuri izdeks ir sunaikins Zmonija zemeje ,viskas ta likme daroma !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių