Quantcast

Rusija planuoja paleisti beveik 100 sugautų orkų ir baltųjų banginių

  • Teksto dydis:

Rusijoje beveik 100 neteisėtai sugautų banginių vasarą gali būti sugrąžinti į savo gamtines buveines, penktadienį paskelbė pareigūnai.

Pasak gamtinių išteklių ministro Dmitrijaus Kobylkino, vasarą bus palankiausios sąlygos paleisti 97 didžiąsias orkas ir baltuosius banginius.

Jeanas-Michelis Cousteau (Žanas-Mišelis Kusto) iš aplinkosaugos organizacijos „Ocean Futures Society“ penktadienį atvyko į Rusijos Tolimuosius Rytus, kur ketina apžiūrėti jūrinius žinduolius ir padėti pasiruošti jų paleidimui.

J.-M. Cousteau – garsiojo prancūzų jūrų tyrinėtojo Jacques'o-Yves'o Cousteau (Žako Ivo Kusto) sūnus – išreiškė susirūpinimą dėl gyvūnų laikymo sąlygų ir pasiūlė savo pagalbą Rusijos vyriausybei.

Dėl viename objekte netoli Nachodkos uosto laikomų gyvūnų likimo taip pat sunerimę aktyvistai ir aplinkosaugininkai iš viso pasaulio.

Rusijos mokslininkų skaičiavimais, banginių reabilitacija kainuos maždaug 300 mln. rublių (4,1 mln. eurų).

Rusija yra vienintelė valstybė, kurioje galima „švietimo“ tikslais vandenyne gaudyti orkas ir baltuosius banginius. Šia teisine spraga buvo naudojamasi eksportuojant gyvūnus, ypač į Kiniją, kur daugėja pramogų parkų vandenynų tema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LKL

LKL portretas
TU VĖL ŽVIEGI IŠ T0 TVARTO,užsidėk pampersus.

vien tik melas is tavo lupu

vien tik melas is tavo lupu portretas
kai kitaiciai nebepirko tai jie paleidzia i atvira jura nusilpusius ,jau oda lupasi,nevisi beisgyvens,OI KAIP JIE MYLI ,NE GYVUNUS O PINIGUS , nu ir blefuoji tu ZINOS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių