Quantcast

Rekordinis radinys: aptikta 800 mamutų kaulų

  • Teksto dydis:

Archeologai vidurio Meksikoje aptiko net 800 mamutų kaulų, kurie kadaise priklausė mažiausiai 14-ai šių priešistorinių milžinų. Tai yra didžiausias mamutų kaulų radinys istorijoje.

Archeologai taip pat mano atradę seniausius žmonių paspęstus spąstus mamutams. Meksikos nacionalinio antropologijos ir istorijos instituto (INAH) teigimu, šie spąstai mamutams galėjo būti paspęsti prieš daugiau 14 tūkst. metų.

„Tai yra didžiausias toks radinys istorijoje“, – tvirtina institutas.

Mamutų kaulai rasti Tultepeke, netoli vietos, kur prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro vyriausybė stato naują Meksiko oro uostą.

Ant kai kurių kaulų aptikta medžioklės žymių, o tai leido ekspertams daryti išvadas, kad buvo aptikti „seniausi pasaulyje spąstai mamutams“, teigia INAH.

„Mamutai čia gyveno tūkstančius metų. Jų kaimenės augo, dauginosi, gaišo ir buvo medžiojamos. Jie gyveno kartu su kitomis rūšimis, įskaitant arklius ir kupranugarius“, – žurnalistams sakė archeologas Luisas Cordoba.

Mokslininkų teigimu, radinio vietoje gyveno mažiausiai penkios mamutų kaimenės.

Meksikoje ir anksčiau buvo aptikta mamutų kaulų. XX a. 8 deš. Meksiko metro sostinės šiaurinėje dalyje statantys darbininkai rado mamuto skeletą.


Šiame straipsnyje: mamutaimamutų kaulaiMeksika

NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
vadinasi , kad zmones Amerikoje atsikrauste pries 7 tukstancius metu galutinai paneigta

abazulluu

abazulluu  portretas
Mamutai? taigi -Mamutai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių