Quantcast

Rado prie šiukšlės prilipusį žalčiuką: kaip žmonės jį išgelbėjo?

Prie šiukšlės prilipusį žaltį radusi Renata S. neliko abejinga. 

Moteris į lipnią šiukšlę įsipainiojusį žaltį antradienį rado pakelėje.

Renata S. neliko abejinga ir virtualioje erdvėje klausė internautų, kaip išgelbėti į pinkles pakliuvusį roplį.

„Reikia palengva plėšti, jokiu būdu ne staigiai. Žodžiu, kaip pleistriuką nuo jautrios odos. Po truputį, po truputį ir atlips“, – patarė Kristina.

Renata S. tikino, kad plėšti nuo šiukšlės žalčiuką jai baisu, mat jis yra jaunas, o jo oda – itin plona. Tad moteris radinį šiek tiek palaikė šiltame vandenyje. „Atsargiai! Žaltys yra šaltakraujis roplys, pakelsite jam kūno temperatūrą“, – perspėjo internautė Lina.

Internautai patarė žalčio vietas, kurios prilipusios prie šiukšlės, šiek tiek patrinti aliejumi – tinka ir daržovių, alyvuogių ar kokosų. 

Paklausiusi patarimų, Renata S. žaltį atlipino pasitelkusi aliejų ir šiltą vandenį.

Biologas ir egzotinių gyvūnų specialistas Gerardas Paškevičius portalui kauno.diena.lt teigė, kad Renata S. rado šių metų geltonskruosčio žalčio jauniklį. Jis, anot specialisto, greičiausiai jau kartą bus išsinėręs iš odos ir, matyt, bandydamas maitintis prilipo prie šios šiukšlės.

„Jeigu pasitelkus aliejų ir šiltą vandenį žalčiukas nuo šiukšlės atlipo nenuplėšiant žvynų, tuomet viskas bus gerai, – pasirinktą gelbėjimo būdą komentavo specialistas. – Dėl aliejaus jaudintis nereikia – jis netgi taikomas kaip gydymo metodas gyvatėms, kurioms sunkiai neriasi oda. Sudrėkinus aliejumi oda atsisluoksniuoja ir roplys gražiai išsineria.“

Iš pradžių į tokią bėdą pakliuvusiam žalčiui rekomenduojamos šilto vandens vonelės. Jei tai nepadeda, tada reikia pasitelkti aliejų – geriausiai tinka alyvuogių ar saulėgrąžų. „O štai kokosų aliejus turi specifinį kvapą, tad jis žalčiui gali nepatikti. Vertėtų rinktis neutralius aliejus“, – sakė specialistas. 

Anot jo, atliekant šilto vandens voneles ropliui nieko bloga nenutiks. „Aišku, žalčio nereikėtų laikyti po karštu vandeniu, tačiau šiltas vanduo – kai laikyti jame ranką žmogui yra malonu – puikiai tiks ir žalčiui. Vonelės yra labai naudingos gyvatėms, nes jos atsipalaiduoja ir lengviau išsituština – taip palengvėja ir virškinimas“, – pastebi G. Paškevičius.

Pašnekovas teigė, kad tai – ne pirmas jam žinomas atvejis, kai žaltys prilipo prie lipnių daiktų. G. Paškevičius yra vadavęs į lipnią juostelę įsipainiojusį roplį. „Buvo labai sudėtingas atvejis, nes roplys prilipo namų sąlygomis pagamintame terariume. Tuomet po šilto vandens ir aliejaus tam tikros žalčio vietos paraudo. Mažus įtrūkimus dezinfekavome ir žalčiukas iki šių dienų yra sveikas ir gyvas, neriasi iš odos be jokių problemų“, – sakė specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
O kaip gelbėti žmogų, prilipusį prie šiukšliadėžės?

cha....reikejo uz lupos uzsikist

cha....reikejo  uz  lupos  uzsikist   portretas
butu zaltys susiles ir pleistras sudrekes atsoktu ...

hegef

hegef portretas
Kviečiu jus į prіvatų lietuviško sеkso klubą - www.vplan.com/emma23 Tai geriausia vieta susirasti sеkso partnerį!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių