Quantcast

Radijo laidų vedėjas S. Baniulis dėl augintinio išnaršė pusę Europos

  • Teksto dydis:

„Power Hit Radio“ programų direktorius ir laidų vedėjas Saulius Baniulis jau kurį laiką spinduliuoja itin gera nuotaika ir džiaugsmu, o į socialinius tinklus nepaliauja kelti savo meilės nuotraukų. Kol karantino sąlygos leidžia, jiedu ypač daug laiko leidžia kartu, o mėgstamiausias užsiėmimas – žygiai gamtoje ir siautėjimas pusnyse.

Saulius atskleidžia, kad labiausiai jam patiko charakteris ir išvaizda. „Sužavėjo puikus charakteris, meilus būdas, nuostabios rudos akys ir maža šlapia nosytė“, – šypsodamasis kalba radijo laidų vedėjas ir pristato, kad jo meilės vardas – Penktadienis.

Tokį vardą Saulius suteikė Naujosios Škotijos retriveriui, dėl kurio išnaršė pusę Europos, kol rado kur įsigyti. Paklausus, kodėl būtent šios veislės norėjo, vyras atsakė, taip: „Visada norėjosi aktyvaus šunelio, su kuriuo būtų galima išnaršyti ne tik Lietuvos, bet Europoje esančius hikingo maršrutus. Tarp pretendentų buvo Borderkolis, Australijos aviganis ir Australijos ganymo šuo, bet visiškai netikėtai akiratyje sušmėžavo šis gražus rudis, kurio veislės pavadinimą išgooglinau į paieškos laukelį rašydamas „brown dog with white fur on neck“. Tada pirmą kartą ir sužinojau, kad apskritai egzistuoja ši veislė. O toliau, kuo labiau diskutavom apie augintinio įsigijimą, tuo labiau žavėjomės būtent šia veisle – na labai jau simpatiškas, jis dar vadinamas besišypsančiu šunimi, taip pat labai protingas“, – pasakojo Saulius.

O kodėl šuniukui suteikė tokį neįprastą vardą, paaiškino taip: „Norėjosi, kad ir vardas keltų tokias geras emocijas, kaip ir pats augintis. Visai netikėtai leptelėjom „Penktadienis“, tada dar nusijuokėm, kad ir Robinzonui Kruzui kompaniją palaikė būtent Penktadienis, o ir savaitės diena kelia teigiamas emocijas – tai kodėl gi ne?“.

S. Baniulis tvirtina, kad jo vos kelių mėnesių mažylis yra labai geras, jokių šunybių dar neprikrėtė ir yra ne pagal amžių protingas.

„Labiau stebina tai, kad labai gerai tvarkosi naktį – nepažadina, o sau tyliai nubudęs pažaidžia su žaislais, ir tai, kad tikrai imlus dresūrai. Jau moka sėdėt, gulėt, apsisukt, vaikščioti greta, o jam dar tik 3 mėnesiai! Mokom pasiprašyt maisto paliečiant tam tikrą daiktą, kuris stovi kažkuriame namų kampelyje, tai irgi labai greitai perprato, ką reikia daryti“, – entuziastingai pasakoja Saulius.

Jis sako, kad šunų parodų jo planuose nėra – tik aktyvus ir smagus laikas gamtoje. Dabar Penktadienis ypač mėgsta dūkti pusnyse.

„Parodos, tai kažkas tokio, kaip mis rinkimai – kažkokie puikavimaisi šunimi, o po purvynus, tai tikrai lakstysim. Noriu, kad būtų pankas, o ne fyfa, juolab, kad Fyfą jau turiu – tai mano katės vardas. Gyvena jie atskiruose kambariuose, o jei susitinka vienoje patalpoje, tai katė kibirkščiuot pradeda, bet kol kas rimtų incidentų nebuvo, visi su visom galūnėm ir akim“, – juokauja Saulius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai vaiko padaryt nesugeba, belieka pirkti šunį...

Nepatogus

Nepatogus portretas
Gražus rupūžiokas,oi gražus! Būk sveikas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių