Quantcast

Princesė tikisi jūsų pagalbos

Plasnojančių ore, valso ratu ar strimgalviais lekiančių žemyn spalvingų medžių lapų fone "Penktos kojos" gyvūnų prieglauda atrodo pasakiškai – skirtingai, nei likimai tų, kurie pateko čionai, tapę nebereikalingi buvusiems šeimininkams.

Štai viena iš tų nereikalingųjų vardu Princesė. Tai švelniausios rusvos kailio spalvos, tarsi itališka caffe e latte, kalytė. Vardas Princesė jai parinktas neatsitiktinai – atspindi jos aristokratišką išvaizdą ir elgesį: kalytė neskuba su visais bičiuliautis – kantriai laukia savo žmogaus. Tiesa, Princesė negali pasigirti stipria sveikata – veterinarijos gydytojai įtaria, kad ji gali sirgti epilepsija, tačiau dar neaišku, kokia šios ligos forma, kalytę reikia stebėti. Priepuolių metu šunytė nevaldo užpakalinių kojyčių, tačiau jam praėjus, ji vėl tampa Princesė. Kadangi prieglaudoje yra daugybė keturkojų globotinių, savanoriai neturi laiko stebėti išskirtinai ją.

Gal galėtų kas nors iš "Kauno dienos" skaitytojų tapti bent laikinais Princesės globėjais? Juk namuose bus lengviau pastebėti, kada prasideda, kaip ilgai tęsiasi Princesės priepuoliai. Tada "Penkta koja" galėtų pasirūpinti efektyviu jos gydymu, o tada... Kas žino – gal laikini namai taptų jau ne tokiais ir laikinais. Tad tiek Princesė, tiek ir kiti "Penktos kojos" globotiniai labai laukia jūsų pagalbos. Jei nusprendėte tapti laikinu Princesės globėju, skambinkite tel. 685 20133.


Prieglaudos kasdienybė

*2017 m. gyvūnų prieglaudos "Penkta koja" slenkstį peržengė 923 šunys ir 318 kačių.

*2018 m. prognozuojamas 1200 priglaustų gyvūnų skaičius. Visų jų gyvenimui prieglaudoje reikalingas būtinas krepšelis – skiepai, ženklinimas, vaistai nuo kirminų, sterilizacija/kastracija, o dažnai – ir gydymas.

*Prieglaudoje nuolat gyvena apie 200 gyvūnų, nes čia pastogę randa tie, kuriems daugiau niekas nebepadeda.

*Į naujus namus iškeliauja skiepyti, ženklinti, kastruoti / sterilizuoti gyvūnai. "Penktos kojos" globotiniams senjorams taikoma speciali programa, pagal kurią tokį šunį priglaudęs žmogus remiamas jo gyvūnui skirtu maistu, padengiamos gyvūnui reikalingos medicininės išlaidos.

*Jūs galite padėti prieglaudai, paimdami gyventi į savo namus šunį ar katę, atvykdami pavedžioti prieglaudos gyventojų, paimti kurį nors iš jų laikinai globai, padovanoti maisto, švaros ir priežiūros priemonių, paremti finansiškai ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
koshmaras [esti kiauliena na,lyg ir kvailas tas sutverimas] suo ___europieciui ----draugas ir suesti suni azijatu restorane lietuviui nuodeme brrrr

to kor....restoranas

to kor....restoranas portretas
Išsigimėlis

L

L portretas
Tikiuosi ras savo žmogų šis mažasis sutvėrimas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių