Quantcast

Praėjusi liepa buvo antra šilčiausia Europoje

Praėjęs mėnuo buvo antras šilčiausias liepos mėnesis Europoje. Gerokai šiltesnė nei vidutinė temperatūra fiksuota žemyno šiaurėje, rytuose ir pietryčiuose, ketvirtadienį Londone pranešė „Copernicus“ klimato kaitos tarnyba (C3S). Nuo Baltijos iki rytinio Viduržemio jūros regiono būta karščio bangų, o ypač mėnesio pabaigoje kaitra kamavo žemyno pietrytinę dalį.

Pasaulio mastu praėjęs mėnuo kartu su tuo pačiu pernai metų mėnesiu buvo trečia šilčiausia liepa nuo „Copernicus“ vykdomų stebėjimų pradžios. Ji tik nežymiai atsiliko nuo 2016 ir 2019 metų rodiklių. Žvelgiant globaliai, liepa paprastai yra šilčiausias metų mėnuo. Tačiau ir rugpjūtį kartais fiksuojamos dar aukštesnės temperatūros.

Šiltesnė liepa Europoje buvo tik 2010 metais, kai, be kita ko, smarkios karščio bangos slinko per Vakarų Rusiją. Šį kartą kasdieninės maksimalios temperatūros rekordas pagerintas Šiaurės Airijoje. Gerokai aukštesnių už vidutines temperatūrų būta ir Rytų Islandijoje bei Grenlandijoje. Tuo tarpu liepa vėsesnė už vidurkį buvo ruože tarp Portugalijos ir Vokietijos.


Šiame straipsnyje: LiepakarštisEuropa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių