Quantcast

Po avarijos Dvariukų tvenkinyje neliko 7 tūkstančių lydekų

  • Teksto dydis:

Balandžio pabaigoje Pakruojo rajone įvykusi hidroelektrinės avarija lėmė, kad Dvariukų tvenkinyje neliko daugiau kaip 7 tūkst. lydekų, nustatė Gamtos tyrimų centras, žalą žuvų ištekliams įvertinęs 1 mln. eurų.

Jau anksčiau skelbta, kad hidroelektrinę valdanti bendrovė turės sumokėti beveik 140 tūkst. eurų už gamtai padarytą žalą. Tuo metu papildomo 1 mln. eurų hidroelektrinę valdanti norvegų kapitalo bendrovė „Baltic Hidroenergy“ gali ir nemokėti.

„Jeigu hidroelektrinę eksploatuojanti bendrovė parengs tvenkinio įžuvinimo planą ir įžuvins Dvariukų tvenkinį, žala bus kompensuota ir pinigų mokėti neteks“, - trečiadienį pranešė Aplinkos ministerija.

„Baltic Hydroenergy“ direktorė Aušra Skaudaitė BNS trečiadienį sakė, kad bendrovė ketina įžuvinti tvenkinį.

„Naujo ministerijos rašto nesu mačiusi, bet mūsų pozicija jau avarijos metu buvo, kad mes įžuvinsime, kiek bus nustatyta: kokios reikia rūšies, kiek reikia vienetų. Sudarysime planelį ir per metus ar per trejus - kaip priklauso - įžuvinsime“, - teigė A.Skaudaitė.

Pakruojo rajone, Dvariukų kaime, balandžio 23 dieną įvykuu užtvankos avarijai patvinusi Mūša užliejo nemažas teritorijas, taip pat staiga nuseko tvenkinio vanduo. Sutvarkius užtvanką vandens lygis pakilo.

„Baltic Hidroenergy“ nuomoja užtvanką iš valstybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių