Quantcast

Po audros – puota lapėms

Pajūryje, ties Olando Kepure, po audros jūra krantą nusėjo žuvimis. Jauna fotografė užfiksavo netoliese miške gyvenančio lapino puotą.

Laukinis žvėris neiškentė ir įsidrąsino į pajūrį žengti net ir tuomet, kai aplink matėsi žmonių. Suaugęs lapinas tiesiog susirinko negyvus grundalus ir patyliukais nusliūkino atgal į mišką.

„Paskelbus fotografijas internete, sulaukiau komentarų, kad esą ne aš viena pastebėjau šį lapiną. Žmonės tikino, jog šis gyvūnas gyvena netoliese. Daugelis jį jau buvo matę pavasarį. Tada jis taip pat rinko žuvis pajūryje“, – pasakojo Aistė Mažonaitė, savaitgalį užfiksavusi lapiną pajūryje.

Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis nesistebėjo, kad laukinis žvėris susidomėjo grundalais.

„Tai, beje, labai skanios žuvys. Žvejai neturi jų kur dėti. Nedaug kas susigundo jų ragauti. O tai išties puikios žuvys, jas galima kepti ant grotelių. Dauguma mano, kad jei negražiai atrodo, tai jau neskanu. Pačios negražiausios žuvys kaip tik būna labai gardžios“, – tikino E.Paplauskis.

Šį savaitgalį siautęs stiprus vėjas į krantą išmetė ir kitų rūšių žuvų – be grundalų, ant smėlio buvo galima matyti plekšnių, menkių, ešerių. Poilsiautojai tikino užfiksavę net į krantą išmesto ruonio gaišeną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
koks grazus gyvunas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių