Quantcast

Ornitologas pataria, kada naminių kačių neišleisti į lauką

  • Teksto dydis:

„Katinai visame pasaulyje pripažįstami, kaip darantys didelę įtaką perintiems paukščiams. Didžiojoje Britanijoje, JAV ir Kanadoje atliktų mokslinių tyrimų metu nustatyta, kad, pavyzdžiui, D. Britanijoje per vienerius metus dėl naminių kačių daromos žalos žūsta apie 55 mln. paukščių“, – tyrimų rezultatais dalijasi ornitologas Gintaras Riauba.

Pasak ornitologo, dauguma smulkiųjų paukščių peri nuo gegužės iki liepos vidurio.

„Naminių kačių šeimininkai, kurie laikas nuo laiko mėgsta išleisti kates į lauką, šiuo laikotarpiu turėtų, jeigu yra galimybė, susilaikyti nuo šio įpročio“, – siūlo G. Riauba.

Pašnekovo manymu, atsižvelgiant į Kanados mokslininkų duomenis iš to regiono, kuris pagal gyventojų tankumą ir namų ūkių skaičių ploto vienetui yra lygintinas su Lietuva, paskaičiuota, kad Lietuvoje galėtų žūti apie milijoną paukščių kasmet.

Plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paistalai

Paistalai portretas
Naminės katės nėra tokios vikrios kaip benamės, todėl paukštelius medžioja kur kas prasčiau, užtat kur kas vikresnes benames iš savo teritorijos išvaro. O su savo 55 milijonais dėl kačių žūstančių paukščių verčiau slėpkitės, Britanijoj net kačių tiek nėr. Verčiau paskaičiuokit, kiek paukščių suėda italai, prancūzai ir kiti iš giesmininkų pagamintų delikatesų mėgėjai, nebeminint jau afrikiečių, kurie net gandrus ėda (kates, beje, taipogi). Kas tik ir finansuoja tokius "mokslinius tyrimus"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių