Quantcast

Nuo vasario įvedamas draudimas gaudyti lydekas: pažeidėjams grės baudos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, vasario 1 d., prasideda tradicinė kasmetinė akcija „Lydeka“. Šia akcija norima užtikrinti lydekų apsaugą prieš nerštą ir neršto metu, todėl nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. įvedamas draudimas gaudyti lydekas.

Norint apsaugoti lydekas, bus organizuojami reidai, vyks reguliari verslinės, mėgėjų ir specialiosios žvejybos kontrolė, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Aplinkosaugininkai stabdys ir tikrins, ypač tamsiu paros metu, asmenų, įtariamų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimais, transporto priemones. Prireikus bus pasitelkta ir kitų institucijų pagalba.

Šių vertingų žuvų populiacijos žvejybos draudimas vasario 1-balandžio 20 d. galioja visuose Lietuvos Respublikos vandens telkiniuose ir taikomas tiek žvejams mėgėjams, tiek verslininkams.

Už draudžiamu metu sugautą lydeką pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Taip pat už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką teks atlyginti 240 eurų žalą žuvų ištekliams. O lydeką sugavus gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose, žala skaičiuojama taikant trigubą žalos apskaičiavimo įkainį.

Visuomenei bus reguliariai pranešama apie rezultatus, taip pat bus teikiama aplinkosauginė informacija vietiniams gyventojams ir per reidus tikrinamiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių