Quantcast

Norvegijos ežeruose užšąla rupūžės ir briedžiai

  • Teksto dydis:

Ant Bindingsvanno ežero Norvegijoje, visai netoli Oslo, vietos gyventojai užfiksavo užšalusią rupūžę, o kitame ežere net ir briedį, praneša delfi.lv.

Apie užšalusią rupūžę praneša ir britų dienraštis daily.mail.co.uk. Norvegijos fotografas Svenas Nordrumas įamžino įstabius kadrus, kaip atrodo ant ežero užšalusi rupūžė. Greičiausiai užšalęs varliagyvis šiame ežere ieškojo sau patelės, tačiau pernakt staigiai pašalo ir ežeras apsitraukė ledu. Kartu jame užšalo ir rupūžė.

„Kelias valandas čiuožinėjau ant ledo, kol netikėtai pamačiau čia užšalusią rupūžę. Buvau šokiruotas, niekada nesu regėjęs tokio vaizdo, - dailymail.co.uk pasakojo fotografas. - Buvo liūdna matyti tokį vaizdą, bet kartu jis man pasirodė ir gražus. Ko gero, rupūžė ežere buvo neilgai, staiga pašalo ir ji užduso, kitaip, jeigu ji čia būtų buvusi ilgai, manau, ją būtų kas nors suvalgęs“.

Didžiosios Britanijos „Froglife“ organizacijos narys Silviu Perovan patvirtino fotografo spėjimus. Rupūžė greičiausiai ieškojo sau patelės: „Gana dažnas dalykas, kad jos keliauja per teritorijas, padengtas sniegu. Dalis šių varliagyvių žiemoja ant vandens, tačiau didžioji dalis tai daro sausumoje, netoli vandens telkinių. Nežinau, dėl kokių priežasčių, bet, ko gero, čia žiemojusi rupūžė tapo aktyvi, galbūt atšilo oras, o vėliau, per naktį staigiai vėl atvėso ir ji nebespėjo išsigelbėti“.

Delfi.lv, cituodama lenta.ru, taip taip rašo, kad kitame Norvegijos ežere vietos gyventojai prieš pat Naujuosius, čiuožinėdami pačiūžomis rado lede sušalusį briedį.


Šiame straipsnyje: Gyvūnaiįšalaledasvarlė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių