Quantcast

Netikėtas perspėjimas Floridos gyventojams: iš medžių gali kristi iguanos

JAV Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) reguliariai perspėja žmones dėl tokių kritulių kaip lietus, sniegas ar kruša, bet antradienį, smarkiai krintant oro temperatūrai Floridos pietuose, perspėjo gyventojus dėl iš medžių kristi galinčių iguanų.

„To paprastai neprognozuojame, bet nenustebkite, jei šįvakar pamatysite iš medžių krintančias iguanas, nes žemiausia [oro temperatūra] gali nukristi iki 30–40 [Farenheito laipsnių] (-1,1–4,4 Celsijaus laipsnio). Brrrr!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė NWS Majamio skyrius.

Žema oro temperatūra sustingdo iguanas, kurios Floridoje yra invaziniai ropliai, bet jos nebūtinai nugaišta. Tai reiškia, kad daugelis jų atsigaus trečiadienį oro temperatūrai vėl pakilus.

Iguanos nėra agresyvios ar pavojingos žmonėms, bet gadina pylimus, šaligatvius, medžių vainikus ir gali rausti ilgus tunelius. Patinai gali užaugti iki daugiau kaip 1,5 m ilgio ir sverti 9 kilogramus.

Iguanų patelės gali padėti beveik 80 kiaušinių per metus, o šiltas Pietų Floridos klimatas yra idealus šiems priešistorinės išvaizdos gyvūnams. Normalus iguanų arealas apima centrinę Ameriką, Pietų Amerikos atogrąžas ir kai kurias Karibų salas.

Iguanas Floridoje leidžiama laikyti kaip augintines, bet jų nesaugo įstatymai, išskyrus teisės aktą, draudžiantį žiaurų elgesį su gyvūnais. Pietų Floridoje iguanos gyvena nuo 7-o dešimtmečio, bet pastaraisiais metais jų labai padaugėjo.


Šiame straipsnyje: iguanaiguanosšaltisFlorida

NAUJAUSI KOMENTARAI

Noriu būt iguana!

Noriu būt iguana! portretas
atėjus žiemai nukrentu kur papuola ir nei man šildymo kainos nei prekybcentriu kasdieninis lankymas.Viskas px
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių