Quantcast

Neįprasta žiema: pastebimi iki šiol išskrisdavę paukščiai

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą pagaliau atslenka žiemos speigas ir sniegas. Nors ši žiema buvo itin šilta ir iki šiol paukščiams didelių problemų nekėlė, Žuvinto biosferos rezervato direktorius Arūnas Pranaitis pastebi, kad į pietus neišskrido įprastai ten migruojančios gervės.

„Šiemet kyla klausimas, kaip bus su gervėmis, todėl kad įprastai gervės išskrenda spalio mėnesio viduryje, kartais pabaigoje. Tačiau šiomis dienomis dar girdime pavienes gerves, kurios būna laukuose ir miško pakraščiuose. Tie paukščiai, atrodytų, niekada Lietuvoje nežiemojo ir šie metai yra pirmieji“, – stebisi A. Pranaitis. Pasak pašnekovo, žiemoti, ko gero, liks ir didieji baltieji garniai.

Atėjus šalčiams Žuvinto biosferos rezervato direktorius ragina lesinti smulkiuosius paukščius: žvirblius, zyles, geltonąsias startas. Tačiau, ar reikėtų lesinti didžiuosius vandens paukščius, jis teigia abejojantis.

„Pagalbos gali prireikti nebent nesveikiems paukščiams. Jei gulbės sveikos, tai užsitęsus šalčiams, jos išskris“, – sako A. Pranaitis.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
Dingo visos zylutes kuria lesinau velu rudeni
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių