Quantcast

Lašišoms patekti į nerštavietes tapo lengviau

  • Teksto dydis:

Lašišų ir šlakių verslinė žvejyba vidaus vandens telkiniuose draudžiama ištisus metus, tačiau atsitiktiniai šių žuvų sugavimai Kuršių mariose yra gana dideli.  Į žvejų verslininkų tinklus, žvejojant karšius ir kitas žuvis 2012 m. pakliuvo 4,6 t lašišų ir šlakių.

Siekdamas sumažinti atsitiktinius lašišų, šlakių, žiobrių ir kitų į nerštą migruojančių žuvų sugavimus aplinkos ministras uždraudė verslinę žvejybą akvatorijoje prie Ventės rago. Šioje vietoje draudžiama statyti bet kokius verslinės žvejybos įrankius ištisus metus.

„Tikslas paprastas – pravalyti lašišoms kelią nuo tinklų. Šis draudimas padės šimtams lašišų ir šlakių pasiekti upių aukštupius ir sėkmingai neršti“, - sako aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Migruojančių žuvų apsaugos tikslu verslinė žvejyba draudžiama Klaipėdos sąsiauryje ir Kuršių marių akvatorijoje iki Lybio rago. Lašišų ir šlakių migracijos laikotarpiu – nuo liepos 16 d. iki spalio 31d. draudžiama žvejoti statomaisiais tinklaičiais 2 kilometrų atstumu nuo rytinio Kuršių marių kranto tarp Klaipėdos ir Skirvytės.

Baltijos jūroje nuo rugpjūčio 15 d. iki spalio 31 d. mažesniu kaip 3 km spinduliu nuo Klaipėdos jūrų uosto molų draudžiama žvejyba paviršiniais tinklais. Šiuo laikotarpiu 0,5 km spinduliu prie Šventosios upės žiočių draudžiama žvejyba bet kokiais verslinės žvejybos įrankiais.

Žvejams mėgėjams Baltijos jūroje nuo rugpjūčio 15 d. iki spalio 31 d. mažesniu kaip 0,5 km spinduliu nuo Klaipėdos jūrų uosto molų ir Šventosios upės žiočių draudžiama žvejoti lašišas ir šlakius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
O tinklai aplink molą kaip mirko taip mirksta,gal ir ne paviršiniai.Manau jei negalima statyt tinklų tai negalim jokių.Vienus nurinko,kurie buvo vos ne skersai vagos sumerkti,o kiti taip ir liko palei pietinį molą,lygtai ten lašis neužsuka strimėlių pagainiot.

sveikiniiiiimai

sveikiniiiiimai portretas
aplinkos apsaugos ministerijai!!!!!!!!!gal pagaliau leisite zuvims atplaukti ir iki Kauno?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių