Quantcast

Klaipėdos gimnazistai garsiai prabilo apie gamtos trapumą

Šeštadienį Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai bandė atkreipti klaipėdiečių dėmesį į gamtos trapumą ir įtikinti, kad kiekvienas gali būti atsakingas už švarią aplinką.

Ketverius metus kartu su Rusijos Federacijos Kaliningrado bei Švedijos Karlskronos moksleiviais dalyvaujantys projekte 3K uostamiesčio Vytauto Didžiojo gimnazijos (VDG) mokiniai savaitgalį pabandė savo „žaliąsias“ idėjas pristatyti ir miesto gyventojams.

Šis projektas vyksta jau ketvirtus metus ir yra finansuojamas Švedijos instituto. Konferencijose, vykstančiose visose projektą vienijančiose mokyklose, yra pristatomi bei aptariami moksleivių atlikti darbai.

Lietuvninkų aikštėje mokiniai pabandė atkreipti praeivių dėmesį į save pradėję šokti pagal Maiklo Džeksono dainą.

„Pradžioje kelia minutes aikštėje buvome vieni. Tačiau netrukus pažiūrėti, ką darome, sustojo kelios dešimtys žmonių. Jiems pasakojome apie tai, kuo patys, dalyvaudami 3K projekte, domėjomės ir sužinojome. Pasakojome apie galimybę taupyti šilumą namuose, apie geriamojo vandens vertę, natūralius vaistus. Mums rūpėjo suburti kuo daugiau žmonių, atkreipti jų dėmesį į gamtosaugos problemas. Savo lūkesčius patenkinome“, - pasakojo VDG abiturientė Gintarė Laurinavičiūtė.


Šiame straipsnyje: gamtaaplinkosauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

pagyrimas

pagyrimas portretas
Saunuoliai, nesustokit :)

Roma

Roma portretas
DAUGIAU TOKIŲ RENGINIŲ

Upė

Upė portretas
Tai reikejo užsienieciams pasakyti,kad statoma "Fortum"šiukšlių deginimo gamykla,nepasirūpinus šiukšlių rūšiavimo linijomis ir oro taršos kontrolės priemonėmis.Juokingai atrodo tokie susirūpinimai ir raginimai,kai gresia tikrai rimtos ekologinės katastrofos.Ką darysi,mūsų žalieji dirba tik su mokinukais.Tikriausiai čia jų Didžioji misija....:-)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių