Quantcast

Kipre į krantą negyvi išmesti septyni banginiai

Kipro vyriausybė tiria, kaip septyni banginiai buvo paslaptingai išmesti negyvi į atšiaurią salos šiaurinę pakrantę, šeštadienį pranešė valdžia.

Buvo gauta pranešimų, kad dar trys tos pačios rūšies banginiai rasti negyvi paplūdimiuose toliau į rytus atsiskyrusioje Šiaurės Kipro Turkų Respublikoje.

Tai didžiausias banginių žūčių skaičius, užfiksuotas rytinėje Viduržemio jūros saloje, kurioje banginiai retkarčiais pastebimi, tačiau retai.

Visi nugaišę banginiai buvo tikrieji snapuočiai, garsėjantys tuo, kad nardo giliau ir ilgiau nei bet kuri kita žinduolių rūšis.

Banginių rasta keliuose šiaurinės pakrantės paplūdimiuose tarp Polio ir Pačiamo miestų.

Ketvirtadienį buvo rastas negyvas pirmasis banginis ir trys į krantą išmesti banginiai, kurie buvo išstumti atgal į jūrą.

Penktadienį buvo rasti dar šeši negyvi gyvūnai, tarp kurių galėjo būti ir trys išgelbėtieji ketvirtadienį.

„Po to, kai šeši negyvi banginiai buvo išmesti į krantą į šiaurinę Pafoso [rajono] pakrantę, buvo atlikta snapuočių rūšies banginių skrodimo operacija, kad būtų nustatytos jų mirties priežastys“, – valstybinei Kipro naujienų agentūrai sakė Žuvininkystės ir jūrų tyrimų departamento pareigūnas Joanis Joanus (Ioannis Ioannou).

Jis teigė, kad ekspertai paėmė mėginius tolesniam specializuotam tyrimui.

Tai pirmas kartas, kai rasta tiek daug negyvų banginių. Du atvejai buvo užfiksuoti 2021-aisiais ir 2022-aisiais, tačiau abiem kartais buvo užfiksuota tik vieno gyvūno žūtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kipre daug kacapu pidorasku vatniku suvaziave. Kodel ju nedeportuoja atgal namo i mama rusija?

7,5

7,5 portretas
taigi zemes drebejimas buvo tai ir zuvo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių