Quantcast

JAV klimatologai: šių metų rugsėjis buvo šilčiausias istorijoje

Šių metų rugsėjo mėnuo buvo šilčiausias rugsėjis nuo 1880 m., kai pradėti modernūs temperatūros matavimai, teigia JAV Nacionalinė vandenynų ir atmosferos administracija (NOAA).

Vidutinė pasaulio paviršiaus temperatūra šių metų rugsėjį buvo 0,97 laipsnio Celsijaus aukštesnė nei XX a. vidurkis, siekęs 15 laipsnių Celsijaus, skelbia NOAA.

Tai reiškia, kad šių metų rugsėjis buvo šiltesnis nei 2015 ir 2016 m. rugsėjo mėnesiai, kuomet temperatūra buvo vos 0,02 laipsnio Celsijaus mažesnė nei šiemet.

Rugsėjį labiausiai šilumą juto Europa, Azija ir Pietų Amerika. Kiek anksčiau tokią pat išvadą padarė ES Koperniko klimato kaitos tarnyba (C3S), kuri matuoja temperatūrą nuo 1979 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
, ŠIAURINIS ŽEMĖS PUSRUTULYJE, NUO EROS PRADŽIOS, NUOLAT KRYPSTA Į SAULE! PIETINIS - NUO SAULĖS! DĖL ŠIOS PRIEŽASTIES, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, KLIMATAS DAROSI VIS ŠILTESNIS, PIETINIAME - VIS ŠALTESNIS ! NUO 2500 -jų METŲ ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS- VASARA IR DIENA! PIETINIAME - TIKTAI NAKTIS ir ŽIEMA!!!

III-jo IV-jo ŽEM, jud, atrad. inž. ROMUALDAS ZUBINAS

  III-jo  IV-jo  ŽEM, jud, atrad.  inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
TAI VISIŠKAI NATŪRALU! JUK NUO EROS PRADŽIOS DABARTINIS ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS GREŽIASI Į SAULĘ! O TAI REIŠKIA KAD ŠIOJE EROJE, ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS PASTOVIAI GRĘŽIASI ir GRĘŠIS Į SAULĘ, PIETINIS - NUO SAULĖS! KIEKVIENAIS METAIS ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS Į SAULĘ PAKRYPSTA PER 0, 08 RADIALINIO LAIPSNIO. NUO 2500- jų metų ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BUS TIKTAI VASARA ir DIENA! PIETINIAME - TIKTAI NAKTIS IR ŽIEMA!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių