Quantcast

JAV klimatologai: šių metų lapkritis buvo antras šilčiausias stebėjimų istorijoje

Praeitas mėnuo buvo antras šilčiausias lapkritis nuo 1880-ųjų, kai buvo pradėti rinkti temperatūros duomenys, pranešė JAV Nacionalinė vandenynų ir atmosferos administracija (NOAA).

„Bendra pasaulio vidutinė sausumos ir vandenynų paviršiaus temperatūra 2020 m. lapkritį buvo 0,97 laipsnio Celsijaus aukštesnė už XX a. vidurkį, kuris siekė 12,9 laipsnius pagal Celsijų“, – skelbia NOAA.

Už šių metų lapkritį šiltesnis buvo tik 2015 m. lapkritis, kuomet fiksuota 1,01 laipsniu Celsijaus aukštesnė temperatūra nei XX a. vidurkis.

Agentūros teigimu, 10 šilčiausių lapkričių buvo fiksuota nuo 2004 m., o penki patys šilčiausi lapkričiai – nuo 2013 m.

Pasak NOAA, gerokai šiltesnė nei įprastai temperatūra fiksuota Aliaskoje, JAV, Šiaurės Europoje, Šiaurės Azijoje, Australijoje, Pietų Amerikoje, Ramiojo vandenyno šiaurėje, Beringo jūroje ir Antarktidoje.

Ypač didelį nerimą mokslininkams kelia Antarktidos vakarai, kur lapkričio temperatūra XX a. vidurkį šiemet viršijo net 3 laipsniais pagal Celsijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
TAI VISIŠKAI NATŪRALU!!! MOKSLININKAI PRIVALO ŽINOTI, KAD KLIMATAS, MŪSŲ EROJE, PRADĖJO KISTI, NUO PAČIOS EROS PRADŽIOS, O NE NUO 1880 - metų!? TAD IR KLIMATO KAITĄ LAIKAS JAU PRADĖTI "STEBĖTI" NUO EROS PRADŽIOS!!! LAIKAS JAU ŽINOTI ir TAI, KAD NUO 2500-jų metų, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - DIENA! PIETINIAME - NAKTIS ! LAIKAS JAU MOKSLININKAMS PAŽINTI IR TREČIĄJĮ BEI KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!!! Ir t.t. ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių