Quantcast

Ispaniją užklupo žiema: teko uždaryti net greitkelį, baiminamasi besiformuojančių ledų gabalų

  • Teksto dydis:

Žemė krečia pokštus – ten, kur beveik visada šviečia saulė, viduryje pavasario iškrito dideli sniego kiekiai. Žmonės buvo priversti vėl traukti šiltus drabužius, sutriko elektros tiekimas, transporto srautai, praneša LNK.

El Espinaro, Centrinėje Ispanijoje, žmonės gyvena žiemos nuotaikomis. Sustirę net lizduose įsitaisę gandrai. Segovijos provincijoje susikaupė iki 20 cm sniego.

Vietos gyventojai gūžčioja pečiais – vidurys pavasario, o pirmą kartą taip gausiai iškrito sniego.

Ispanijos Šiaurė – Astūrija – pajuto, ką reiškia pavasarinė žiema. Dėl snygio kelias valandas buvo uždaryta dalis kelių, įskaitant ir greitkelį. Popietę gyvenimas jau pradėjo grįžti į vėžes.

Blogiausia padėtis kalnuose prie sostinės Madrido.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Segovijoje ispanai net išsitraukė storus šalikus ir kepures, pareigūnams nerimo kelia ir besiformuojantys ledo gabalai.

Žiemiški orai ir už Atlanto. Viename Niujorko valstijos mieste pasiektas balandžio mėnesio dviejų dienų rekordas. Čia iškrito kone 37 cm sniego. Dėl pūgos Amerikos šiaurės rytų valstijose – Niujorko, Merilando, Virdžinijos – nutrūko elektros tiekimas. Baiminamasi, kad gausus ir šlapias sniegas gali nulaužti jau žydinčių medžių šakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ot butu gerai kad lietuvoj butu kaip ispanijoj o ispanijoj kaip lietuvoj.slykstus rudeniai,baisios ziemos,o butu kaip ispanijoj pavasaris plius 20 tris menesius ir vasara 30.ot pagyventumem voliotumes prie ezeru upiu juros.griciau tas atsilimas ateitu.

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Slenkasi klimato zonos.Natūralus reiškinys vykstantis žemėje,nuo jos susiformavimo.Kur buvo karšta-vėsta,kur buvo šalta-kaista.Nieko naujo.Kas to nežino,tam reikia geografijos kursą kartot.

klimat'Logas \\\\\.../////

klimat'Logas  \\\\\...///// portretas
Prognozės 100 proc. pildosi,globalinis "atšilimas".___Girdėjau Aliaskoje šiandien bananus skina,o Šiaurės ašigalyje xruščiovo pasėti kukurūzai pribrendo.Anomalija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių