Quantcast

Įsigalioja draudimas gaudyti vėgėles

  • Teksto dydis:

Nuo penktadienio Lietuvoje įsigalioja draudimas gaudyti vėgėles.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, vėgėlių žvejybos draudimas skirtas apsaugoti šių žuvų populiaciją neršto metu ir gausinti šių žuvų išteklius. Prasidėjus vėgėlių gaudymo draudimui aplinkosaugininkai tikrins, ar laikomasi taisyklių ir žvejojama atsakingai.

Draudimas galios iki sausio 31 dienos, jo metu šių žuvų žvejyba draudžiama visuose vandens telkiniuose.

Taip pat šiuo laikotarpiu draudžiama žvejoti tamsiuoju paros metu – nuo saulės laidos iki patekėjimo (vadovaujantis įrašais kalendoriuje), pagrindinėse vėgėlių nerštavietėse – Nemuno upėje nuo Gėgės upės žiočių iki Jurbarko tilto ir Nevėžio upėje nuo žiočių iki Babtų tilto.

Draudimo laikotarpiu už bet kokiu būdu sugautas vėgėles bus taikoma administracinė atsakomybė iki 300 eurų bauda, konfiskuojami žvejybos įrankiai, valtys ir kitos žvejybos priemonės.

Taip pat asmenys turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – sumokėti po 240 eurų už kiekvieną sugautą vėgėlę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Čia todėl , kad vyks prezidento ri kimai .

Aha nykoka negaudykim

Aha nykoka negaudykim portretas
Išlaužo klebonas žino kad populiarus tarp tikinciuju tai jau per misias mini Vėģėlės pavarde..matomai pazadejo gerokai paaukoti baznyciai...

Vegele

Vegele portretas
ne kiek negeresnis uz likusius deles! Jei trokstu Lietuvai gero - siulytu visai panaikinti prezidentura ir kitas biudzeto siurbeles "gelbejimo ir teisiu" organizacijas!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių