Quantcast

Indonezijos policijos laimikis – tigro kailis ir elnių genitalijos

  • Teksto dydis:

Indonezijoje policija areštavo tris vyrus, įtariamus prekyba saugomų rūšių gyvūnais, ir konfiskavo gyvūnų dalių, tarp jų – tigro kailį, elnių genitalijas ir skujuočių žvynų, pirmadienį pranešė pareigūnas.

Įtariamieji buvo sučiupti savaitgalį po to, kai policija surengė slaptą operaciją viename viešbutyje Medano mieste Sumatros saloje netoli nacionalinių parkų, kuriuose gyvena daug egzotiškų gyvūnų.

Pirkėjais apsimetę policininkai susitiko su vienu iš įtariamųjų, kuris sutiko parduoti tigro kailį už 70 mln. rupijų (4 867 eurus). Tuomet jis ir buvo areštuotas.

Vėliau pareigūnai jo automobilyje surado 3 kg skujuočių žvynų. Įtariamasis sakė planavęs juos parduoti už 36 mln. rupijų dviem draugams.

Sparčiai nykstantys skujuočiai, neįprastos išvaizdos gyvūnai, kurių visą kūną dengia į kankorėžio žvynus panašios raginės plokštelės, yra dažniausiai kontrabandos aukomis tampantys žinduoliai pasaulyje. Vietname ir kitur Pietryčių Azijoje jie yra vertinami dėl mėsos, o žvynai naudojami liaudies medicinoje.

Praėjusį mėnesį per Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES) narių konferenciją buvo nubalsuota už bet kokios prekybos skujuočiais uždraudimą.

Minėti du įtariamojo draugai vėliau taip pat buvo sučiupti. Jie turėjo saugomų elnių genitalijų, gyvačių odų ir vėžlių kiautų, nurodė policija.

„Jiems gresia kalėjimas iki penkerių metų ir bauda iki 100 mln. rupijų“, – sakė vietos policijos pareigūnas Toga Habinsaranas Panjaitanas (Toga Habinsaranas Pandžaitanas).

Indonezija – didžiausias pasaulio salynas, turinti daugiau kaip 17 tūkst. salų – gali pasigirti viena didžiausių pasaulyje bioįvairove.

Didelius plotus užimančiuose šalies atogrąžų miškuose gyvena daugelio nykstančių rūšių gyvūnai, tačiau pavojų jiems kelia vis intensyvesnis brakonieriavimas dėl jų kūnų dalių, kurios laikomos delikatesais arba naudojamos tradicinėje kinų medicinoje.

Be to, jų buveines naikina sparti alyvpalmių ir popiermedžių plantacijų plėtra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių