Quantcast

Gražiausias garsas pasaulyje – pelkės varlių „daina“

  • Teksto dydis:

Neseniai internete buvo paskelbtas konkursas, kuriuo siekta išrinkti patį gražiausią garsą pasaulyje. Iš visų konkurse dalyvavusių įrašų nugalėtoju buvo paskelbtas vienoje Malaizijos pelkių saulei leidžiantis įrašytas varlių „koncertas“, rašo treehugger.com.

„Laimėjo pelkėje dainuojančios varlės. Įraše užfiksuoti patys nuostabiausi, sodriausi gyvybe knibždančios pelkės garsai, - sakė konkursą organizavęs garsų ekspertas Julianas Treasure‘as. – Klausydamasis jų pats prisilieti prie gamtos.“

Žemiau galite paklausyti dalį konkursą laimėjusio įrašo. Rekomenduojame klausytis su ausinėmis, kad pajustumėte efektą:

 

 

Žinoma, grožis yra labai subjektyvus dalykas ir galbūt varlių muzika iš atogrąžų pelkės patiks ne visiems. Tačiau reikėtų sutikti, jog garsai skamba tikrai įdomiai.

Marcas Andersonas, kurio įrašas ir buvo paskelbtas konkurso nugalėtoju, varlių koncertą įrašė vieną vėlyvą popietę Malaizijai priklausančioje Borneo salos dalyje. Viso įrašo trukmė – viena valanda.

Dauguma likusių konkurso finalininkų taip pat buvo įvairūs gamtos garsai.

GRYNAS.lt anksčiau buvo rašęs apie „Varlių euroviziją“, kurioje dalyvavo ir Lietuvoje gyvenančios raudonpilvės kūmutės (lot. Bombina bombina). Žemiau galite paklausyti mūsiškų kūmučių ir palyginti su „Gražiausio pasaulyje garso“ įrašu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,.

,,. portretas
o pasaliniu pridetiniu garsu,tipo popsisitu fonuskes,nera?negerai,reikia Adomaicio ar Zvonkes vokala uzdeti-tai bus super,ane?Tipo povylaitis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių