Quantcast

Geologai per išvyką supažindins ir su „velniškuoju“ paveldu

  • Teksto dydis:

Ateinantį penktadienį, rugsėjo 20-ąją, Lietuvos geologijos tarnyba kviečia į Geologinio paveldo dienai skirtą kelionę po Aukštadvario kraštą.

Ji skirta supažindinti su šio regiono geologinio paveldo slėpiniais. Norintieji dalyvauti turėtų užsiregistruoti iki rugsėjo 17 d. el. paštu indre.satkuniene@lgt.lt arba tel. 5 233 1535.

Išvykos dalyviai susitiks rugsėjo 20 d. 9.30 val. Trakų rajone prie Stankos ežero (netoli Strėvos) esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Jie aplankys Šaltinių kalnelį, Strėvos įgriuvą, Strėvos II duobę, Nikronių akmenį, pamatys požeminio vandens proveržius Aukštadvaryje, Aukštadvario šaltinį, Velnio, Gelionių, Antaveršio duobes, Gedanonių kalną.

Geologinio paveldo diena skirta lankyti, tvarkyti ir populiarinti unikalius ir žmogaus globos reikalingus geologijos objektus: riedulius, atodangas, ozus, keimus, rinas, didkalves ir daubas, šaltinius ir versmes. Tokios dienos organizuojamos daugelyje Europos valstybių. Kiekvienoje šalyje jos vyksta pasirinktu laiku.

Lietuvoje 2010 metais buvo nutarta Geologinio paveldo dieną pažymėti trečiąjį rugsėjo šeštadienį. Šiemet ji minima jau devintą kartą. Pirmą sykį šiai progai skirta išvyka buvo surengta į Molėtų rajono Aluntos-Skudutiškio apylinkes (2011 m.), po to į Dzūkijos nacionalinį parką (2012 m.), Akmenės ir Mažeikių kraštą (2013 m.), Sartų ir Gražutės regioninius parkus (2014 m.), Švenčionių (2015 m.) ir Anykščių kraštus (2016 m.), Panemunę (2017 m.), Žemaitiją (2018 m.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kas gali sau leisti penktadienio pramoga vidur darbo dienos??? Zmones tokiu laiku dirba, namie sedi tik bedarbiai ir pensininkai. Jei jau organizuojat, tai organizuokit taip, kad visi norintieji galetu sudalyvaut. Pvz esu pensijoj, bet vaikai, kurie galetu iki susitikimo vietos nuvezt ir patys mielai pasinaudot siuloma ekskursija, dirba. Vadinasi norek nenorejes, bet nieko nebus....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių