Quantcast

Etiopijoje – rekordas: per dieną pasodinta 200 mln. medžių

Etiopijoje pirmadienį pasodinta daugiau nei 200 mln. medžių, o tai yra pasaulio rekordas, teigia vietos pareigūnai.

Kaip rašo BBC, Etiopijos premjeras Abiy Ahmedas asmeniškai rūpinasi projektu, kuriuo siekiama sustabdyti miškų nykimą ir klimato kaitą sausrų kamuojamoje šalyje.

Etiopijoje pirmadienį neveikia dalis viešųjų įstaigų, kad valstybės tarnautojai galėtų prisidėti prie masinės medžių sodinimo akcijos.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, Etiopijoje miškų plotas sumažėjo nuo 35 proc. visos šalies teritorijos XX a. pradžioje iki maždaug 4 proc. XXI a.

Ši medžių sodinimo akcija yra dalis A. Ahmedo žaliosios politikos iniciatyvos. Pareigūnams visoje šalyje nurodyta skaičiuoti sodinamus medžius. Iš viso programos metu ketinama pasodinti apie 4 mlrd. medžių.

Šiuo metu per vieną dieną pasodintų medžių pasaulio rekordas priklauso Indijai, kurioje 800 tūkst. savanorių 2016 m. pasodino daugiau nei 50 mln. medžių.

Vis dėlto, tokia premjero inicijuota akcija susilaukė ir kritikos. Pasak A. Ahmedo kritikų, medžių sodinimo kampanija siekiama nukreipti visuomenę nuo didžiulių A. Ahmedo vyriausybės problemų. Tarp jų – etniniai konfliktai, dėl kurių 2,5 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Ar jūs bent įsivaizduojate kiek hektarų reikėjo apsodinti?Aš nelabai, - ir nelabai tikiu , jog toks skaičius iš tikrųjų galėjo būti pasodintas. Kiek žmonių turėjo tame dalyvauti, kiek laiko tai turėjo trukti? Du šimtai milijonų medžių, - tai jau ne miškas, -tai jau Sibiro taiga.

B.B.d.

B.B.d. portretas
Vienintele gera zinia !!!! Aciu kauno diena

E.

E. portretas
Gera iniciatyva. Gera žinia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių