Quantcast

ES: šių metų lapkritis buvo šilčiausias istorijoje

Šių metų lapkritis buvo šilčiausias istorijoje, o Europoje viso rudens temperatūra buvo rekordiškai aukšta, skelbia ES klimato kaitos tarnyba.

Koperniko klimato kaitos tarnyba (C3S) teigė, kad 2020 m. lapkritis buvo 0,8 laipsnio Celsijaus šiltesnis nei 1981–2010 m. vidurkis. Tai yra 0,1 laipsnio daugiau nei ankstesnis rekordas.

Tuo metu Europoje visas kalendorinis ruduo buvo net 1,9 laipsnio Celsijaus šiltesnis nei daugiametis vidurkis ir net 0,4 laipsnio šiltesnis nei ankstesnis rekordas, pasiektas 2006 m.

„Šie rekordai atitinka pasaulio klimato ilgalaikio šiltėjimo tendenciją. Visi įstatymų leidėjai, kurie teikia prioritetą klimato kaitos keliamų rizikų mažinimui, turėtų šiuos rekordus vertinti kaip įspėjimą ir rimčiau nei bet kada anksčiau svarstyti, kaip įgyvendinti 2015 m. Paryžiaus susitarime išdėstytus įsipareigojimus“, – teigė C3S direktorius Carlo Buontempo.

Praėjusią savaitę Pasaulio meteorologijos organizacija pranešė, kad 2020-ieji greičiausiai bus tarp trijų šilčiausių metų istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių