Quantcast

Drebutinį netikradyglį galima skanauti

Šiuo metu miške ant kelmų ir ant pūvančių medžių stuobrių greta įprastų kempininių ir kepurėtų grybų grybautojai pastebi ir drebutinių darinių. Tiesa, į drebučių sankaupas susitelkę drebutinių šeimos grybų vaisiakūniai beveik nepanašūs į įprastus grybus.

Drebutinį netikradyglį galime pripažinti gražiausiu šios šeimos atstovu. Jis turi ir kotelį, ir kepurėlę. Jaunas grybukas atrodo lyg iš šviežio sniego nulipdytas. Vėliau grybukas patamsėja.

Drebutinis netikradyglis yra populiarus tuo, kad valgomas nevirtas. Žaliavalgystės entuziastai šiuos grybus žalius pjausto į daržovių salotas. Kulinarai pataria prieš naudojimą grybus nuplikyti. Nuo to senesni vaisiakūniai atgauna baltą spalvą ir suminkštėja. Grybus galima ir virti, ir sūdyti. Neverta jų džiovinti dėl didelio vandeningumo.

Kadangi drebutinių netikradyglių pasitaiko retai, tai vargu ar įmanoma jų prisirinkti, pavyzdžiui, vakarienei. Smalsuoliams patartina šio grybo paragauti – krimstelėti čia pat, radus jį. Jei patiks – nuryti. Tai bus naujas skonio potyris grybų karalystėje. Gero apetito!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių