Quantcast

Dirvinė pelė, kuri ne tik atlieka prisitraukimus, bet ir pasisveria

  • Teksto dydis:

Dirvinė pelė (Apodemus agrarius) yra viena iš aštuonių pelinių šeimos atstovų. Šis žvėrelis nuo kitų pelinių graužikų skiriasi gelsva kailiuko spalva, išilgai nugaros einančiu tamsiu, beveik juodu 2 mm pločio ruoželiu.

Šios pelės dažniausiai aptinkamos krūmais apaugusiuose paupiuose, paežerėse, nendrynuose, grioviuose, laukuose ir su jais besiribojančiose pamiškėse. Rudenį ir žiemą gali apsigyventi ir namuose. Atvėsus orams, dažniausiai apsigyvena kaimo sodybose, tačiau kartais atkeliauja ir į miestuose esančius namus.

Dirvinės pelės kasa nesudėtingus urvelius, kuriuose suneša lizdą iš susmulkintų žolių. Veiklios ištisus metus, maisto paprastai ieško naktį. Maitinasi žaliosiomis augalų dalimis, šaknimis, sėklomis, riešutais, uogomis, vabzdžiais. Per veisimosi sezoną patelės gali atvesti 3–5 vadas, kuriose gali būti 2–12 jauniklių.

Pamatykite Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus darbuotojų užfiksuotus vaizdus – dirvinė pelė, siekdama graikinių riešutų, ne tik „atlieka prisitraukimus“, bet ir „pasisveria“. Galbūt dėl tinkamo sporto ir mitybos režimo užfiksuotos pelės svoris beveik idealus – 31 gramas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

!!!!

!!!! portretas
jau 3 kartus mačiau peles, bėgančias per kelią šalčių metu. Stebuklingas prisitaikymas, žmogus su daug storesniais kailiniais nei pelės, būdamas 20 ir daugiau tūkstančių kartų masyvesnis sušaltų lauke per ilgesnį laiką be ugnies

mikis

mikis portretas
oi, gudruole, prajuokino is pat ryto
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių