Quantcast

Dėl pandemijos neribotam laikui atidėta Everesto tvarkymo akcija

  • Teksto dydis:

Dėl koronapandemijos neribotam laikui atidėta planuota Everesto tvarkymo akcija. Ant aukščiausio pasaulio kalno mėtosi tonos suplyšusių palapinių, maisto pakuočių, tuščių vandens butelių, alaus skardinių ar deguonies balionų, kuriuos paliko alpinistai.

Nepalo vyriausybė pernai numatė biudžetą tvarkymo akcijai šiais metais. Tačiau dabar neaišku, kada galės būti tvarkomasi ir ar iš vis bus, sakė Nepalo turizmo ministerijos vadovas Yogeshas Bhattarajis.

Baimindamasi, kad koronavirusas gali išplisti Evereste, Nepalo vyriausybė nusprendė pavasarį neleisti kopti į pasaulio stogu vadinamą kalną. Dešimtys tūkstančių be darbo likusių kalnų vedlių ir nešikų vylėsi šį sezoną rinkdami šiukšles užsidirbti šiek tiek pinigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Seniausios Žemėje Lietuvių kalbos dėka yra ATRASTI TREČIASIS IR KETVIRTASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI, kurie paaiškina- kas?. ir kodėl? Žemėje vyko? kas? ir kodėl? vyksta? Kas? ir kodėl? VYKS? PASIRODO, kad nuo 2500 - jų metų Šiauriniame Žemės pusrutulyje bus tiktai VASARA ir DIENA! Pietiniame- ŽIEMA ir NAKTIS!!! Nuo 2500-jų metų ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE prasidės LEDYNŲ ir SNIEGYNŲ TIRPSMAS bei NUOŠLIAUŽŲ METAS!!!! LAIKAS PAŽINTI TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES JUDĖJIMUS!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių