Quantcast

Dar devyni Lietuvos draustiniai priskirti Europos ekologiniam tinklui „Natura 2000“

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija penktadienį pranešė dar devynis šalies draustinius priskyrusi didžiausiam pasaulyje Europos saugomų teritorijų tinklui „Natura 2000“.

Tai Ažušilės kraštovaizdžio draustinis Ignalinos rajone ir Liekės draustinis, esantis Kauno ir Šakių rajonuose, Dalginės botaninis draustinis Marijampolės savivaldybėje ir Naujojo Lentvario draustinis, besidriekiantis Trakų rajone ir Vilniaus mieste, Pipiriškių geomorfologinis draustinis Elektrėnų savivaldybėje bei Vilkaičių draustinis Plungės ir Telšių rajonuose.

Į „Natura 2000“ taip pat pateko Užubalių telmologinis draustinis Biržų rajone, Vainuto miškų biosferos poligonas, esantis Klaipėdos, Šilalės ir Šilutės rajonuose, Varčios pedologinis draustinis Alytaus rajone.

Taip pat patikslintos ir kai kurių anksčiau paskelbtų „Natura 2000“ teritorijų saugomų buveinių, rūšių buveinių ribos.

Po šio sprendimo, pasak laikinosios aplinkos viceministrės Ligitos Valalytės, bus mažiau galimybių interpretacijoms, kur ar kokiu mastu turi būti saugomos gamtos vertybės.

Ūkininkai ir privačių miškų savininkai, kurių žemė ar miškas patenka į „Natura 2000“ teritoriją ir kur nustatyta kokių nors veiklos ribojimų, gali gauti kasmetines „Natura 2000“ išmokas. Jas administruoja Nacionalinė mokėjimo agentūra.

„Natura 2000“ – vieningas specialių saugomų teritorijų Europoje ekologinis tinklas. Jis jungia natūralias ir pusiau natūralias buveines, nykstančių gyvūnų bei augalų paplitimo vietas į bendrą saugomų teritorijų tinklą, kad Europos gamta būtų išsaugota ateities kartoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Kodel Giruliu miska nepriskiria ?

o

o portretas
O kur karalgirio miskas su zalgirio parku pamirsot
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių